• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROLIGA (juniori) FMP najbolji u Evropi!

Najbolji u Evropi je podmladak FMP Železnika! "Panteri" u Madridu srušili i Barselonu.

 EVROLIGA (juniori) FMP najbolji u Evropi!  Izvor: MONDO

"Panteri" su u finalu juniorske Evrolige savladali Barselonu rezultatom 80:70 (26:14, 15:17, 18:20, 21:19) i prvi put u klupskoj istoriji okitili se titulom kontinentalnog šampiona.

"Zimus smo ih u Hospitaletu dobili sa jednim poenom razlike, danas je bilo deset. Znači, napredovali smo za devet poena, najvažnije je uvek napredovati", izjavio je posle utakmice trener FMP-a Vanja Guša.

Zvanično najbolji kadet Evrope, centar Dejan Musli, "izludeo" je Katalonce u prvom poluvremenu, a krilo Bojan Subotić i bek Andreja Milutinović u drugom.

Musli je do odlaska na odmor nanizao 15 poena, fantastičnih 13 skokova i dve blokade. U nastavku je proveo nešto manje vremena na parketu (12 minuta, posle svih 20 u prvom), pa je utakmicu okončao sa 25 poena (šut iz igre 12/16), 14 uhvaćenih lopti i četiri blokade, za ukupni indeks korisnosti 36.

"Nije da pričam po šablonu, ali ovo je stvarno uspeh čitavog tima, od fizioterapeuta i trenera do svakog igrača, od broja 4 do 15. Ja sam se samo izdvojio po indeksu", rekao je Musli za MONDO.


Subotić je ubacio 21 (šut iz igre 8/10), a Milutinović 18 poena. Obojica su zabeležila i po osam skokova.

Nihad Djedović je sa 29 poena i 11 uhvaćenih lopti bio najbolji u timu Barse, medjutim, to je bilo dovoljno tek da Katalonci izbore podnošljiv poraz. Objektivno, nisu imali šansu protiv razigranih momaka iz Železnika.

"Dali smo sve od sebe na ovom turniru. Podizali smo formu iz utakmice u utakmicu i igrali uvek punom snagom. Ako smo vodili sa deset poena razlike, nismo se zadovoljavali, hteli smo da odemo na 20 i 30. Kao favoriti smo imali psihološki pritisak, naročito posle pobede nad Žalgirisom, ali ako ne možeš da podneseš teret borbe za titulu, onda ne možeš ni da pobediš", dodao je Musli.

Već u prvoj četvrtini, u kojoj su "panteri" stekli dvocifrenu prednost, mogao se naslutiti ishod finalne utakmice. Barsa je u trećem periodu poenima Papa Abdulaje i Djedovića uspela ozbiljnije da zapreti (43:39), ali ništa više od toga.

FMP je odbio taj napad, do kraja četvrtine stekao ponovo solidnu zalihu (59:51), da bi serijom od 11:0 na startu poslednjeg kvartala i definitivno nokautirao rivala - 70:51.

Vanja Guša istakao je da njegovi momci neće imati puno vremena za slavlje. Uveče će posmatrati finale seniorske Evrolige izmedju CSKA i Makabija, a posle par dana predaha slede blic-pripreme za prvenstvo Srbije, koje počinje 15. maja.

"Na evropskoj sceni smo ove godine osvojili tri turnira, ali za mene je najvažniji ovaj četvrti, koji tek sledi. Znate kako kažu Italijani - pusti Ligu šampiona, da vidimo ko je osvojio kalčo!"


Prvaci Evrope su: 4. Andreja Milutinović, 5. Aleksandar Ponjavić, 6. Ivan Zarić, 7. Bojan Subotić, 8. Marko Gaćinović, 9. Bogdan Jovanović, 10. Nemanja Petrović, 11. Nikola Vukasović, 12. Svetozar Stamenković, 13. Nemanja Gudžić, 14. Branislav Dekić i 15. Dejan Musli.


(izveštač MONDA iz Madrida Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC