• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva ili tri mjesta u Evroligi, to je mjera za ABA: Jasna poruka iz vrha - mi smo pokretač, pogledajte Vasu i Jokića!

Autor Dragan Šutvić

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović istakao je da ovaj region zaslužuje i više od jednog predstavnika u evropskoj eliti.

 milija-vojinovic-aba-liga-evroliga-crvena-zvezda-partizan-buducnost Izvor: MN PRESS

Poslije završene finalne serije ABA lige u kojoj je Crvena zvezda savladala Budućnost sportski direktor takmičenja Milija Vojinović je istakao da je zadovoljan sezonom iza nas.

On se osvrnuo na cijelu finalnu seriju, odgovarao je na pitanja o sudijama i sudijskom kriterijumu, ali je pričao i o budućnosti ABA lige. 

Možda će vas zanimati

Vojinović je istakao da igrači koji su stasavali u ABA ligi sada dominiraju u Evroligi i NBA i da je to dovoljan pokazatelj kvaliteta.

"ABA liga sada slavi 20. rođendan i kontinuitet takmičenja pokazuje da je ona pokretač regionalne košarke. Sada imamo MVP-a Evrolige koji je stasavao u ABA ligi, nadamo se da će Nikola Jokić biti MVP NBA lige, a MVP španske lige je isto igrao na našim terenima. To ukazuje da je ABA liga neuporediva sa nekim nacionalnim šampionatima. Smatram da ulaganja, način pravljenja tima ne bi bili ni na približnom nivou kao što je sada", rekao je Vojinović gostujući na TV Prva. 

On je potvrdio da će Crvena zvezda kao šampion ABA lige i naredne sezone igrati u Evroligi, ali je istakao da su ambicije mnogo veće. 

"Pobjednik ABA lige igraće sljedeće sezone Evroligu, ali mi sa tim iskreno da budem nismo zadovoljni. Mislim da ovaj region i ova liga zaslužuju minimum dva ili više timova u Evroligi. Ali dobro, imamo naše predstavnike i u Evrokupu i FIBA Ligi šampiona. Naši klubovi igraju značajne uloge u svim takmičenjima u kojima učestvuju", dodao je Vojinović. 

Na kraju se osvrnuo na podršku navijača u finalnoj seriji i istakao da je to nedostajalo svim klubovima iz ABA ove sezone.

"Prisustvo publike na utakmicama Partizana, Crvene zvezde i Budućnosti je šesti igrač, i siguran sam da bi ti klubovi imali mnogo više pobjeda i postigli bi bolje rezultate. Pandemija je njih mnogo sputala, to je značajan segment koji je protiv naših klubova", dodao je Vojinović. 

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC