• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: I seniori će u Evroligu!

"Za početak, igraćemo Evroligu u Pioniru", rekao je predsednik FMP Železnika posle trijumfa juniorskog tima na Fajnal ejtu Evrolige u Madridu.

 Čović: I seniori će u Evroligu! Izvor: MONDO

Nebojša Čović tokom vikenda je imao sve razloge da bude - prezadovoljan! Juniori FMP Železnika postali su šampioni Evrope, a prvi tim je u derbiju domaćeg prvenstva savladao Partizan.

Čovek koji je "alfa i omega" sve priznatijeg košarkaškog kluba, rekao je posle trijumfa juniora u Madridu da ambicije FMP-a nisu samo titule u mlađim kategorijama, već da i prvi tim u dogledno vreme postane ravnopravan učesnik Evrolige!

"Kada postavite ovako dobru osnovu, sigurno imate razloga da verujete kako ste sposobni da 'napadnete' i ostala takmičenja. Mi želimo da seniori FMP-a igraju Evroligu, ali ne onako ad hok, već da budemo konkurentni i da se borimo za najviši plasman", rekao je Čović srpskim novinarima u Madridu.

Dakle, FMP nema nameru da bude "večiti drugi" iza Partizana, ili bilo kog drugog srpskog kluba. Čović smatra da je njegov plan, baziran na negovanju sopstvene košarkaške škole, sasvim realan, iako se mnogi neće složiti sa tim.

"Ni pre 20 godina nije bilo stranaca. Budžeti takođe nisu bili astronomski, ali su jugoslovenski klubovi uvek bili u samom evropskom vrhu", ističe Čović.

On smatra da momci koji su u mlađim kategorijama naučili kako se stiže do trofeja, ni kao seniori neće imati kompleks prilikom susreta sa velikim evropskim klubovima.

"U mlađim reprezentativnim selekcijama, koje su prošlog leta osvajale zlata na svim takmičenjima, FMP je bio zastupljen i sa po petoricom-šestoricom igrača. Zašto bi se oni sutra plašili Žalgirisa, Reala ili Barselone? Pre će te ekipe imati kompleks FMP-a".

Prema Čovićevim rečima, "panteri" su osvajanjem juniorske Evrolige stigli do "međucilja".

"Pokazali smo kako imamo jednu od najboljih škola u Evropi, ali to je uspeh koji obavezuje. U seniorskom timu sada imamo desetoricu igrača od 18 do 20 godina starosti. Planiramo da sledeće sezone kompletan tim čine momci rođeni između 1988. i 1991, reprezentativci i pobednici. To će biti završna faza našeg projekta".

Ako se sve bude odvijalo kao u njegovim zamislima, Čović je istakao da FMP "neće bežati ni od izgradnje nove dvorane".

"Za početak, igraćemo Evroligu u Pioniru!"

(izveštač MONDA iz Madrida Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC