• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajice" spremne za Evropsko prvenstvo - cilj je četvrtfinale!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Košarkašice BIH u nedjelju preko Beograda putuju za Strazbur.

 reprezentacija bih evropsko prvenstvo žene najava deura razija mujanović Izvor: Anadolija/Ahmed Bešić

Ženska košarkaška reprezentacija BiH u nedjelju putuje za Strazbur gdje će 17. juna poslije 22 godine igrati prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu, a protivnik će joj biti Belgija, dok su u grupi još Turska I Slovenija.
Pred odlazak na EP iz KSBIH su saopštili da će Goran Lojo i u narednom kvalifikacionom ciklusu za Evropsko prvenstvo 2023. godine biti selektor bosanskohercegovačkog nacionalnog tima.

Možda će vas zanimati

 "Čast mi je i zadovoljstvo uvijek, kao što je to bilo i u proteklom periodu, da budem na klupi reprezentacije BiH. Nisam se ni jednog trenutka dvoumio kada je donesena ta odluka Upravnog odbora KS BiH da produžim saradnju do 2023. godine i da nastavimo sa tim nekim kontinuitetom dobrih igara i da ne čekamo ponovo na učešće na sljedećem Eurobasket koliko smo čekali na ovo sada. Želim da napravimo kontinuitet i da naša reprezentacija postane redovni učesnik Evropskih prvenstva i svih velikih takmičenja“, rekao je Lojo, koji je pratio rezultate protivnica BiH i kaže kako se radi o respektabilnim selekcija.

Kapitenka reprezentacije BiH Milica Deura za nacionalni tim igra od 2005. godine i kaže da je nastup na Evropskom prvenstvu za nju kruna karijere.

„Puno puta smo istakli da ovu ekipu krasi sjajna atmosfera i hemija. Svakim danom i treningom to poboljšavamo i tek na Evropskom prvenstvu će to biti vidljivo. Puno nam znači podrška. Uz kvalitet i timski duh, atmosfera će nam pomoći da ostvarimo jednu pobjedu koja nam je dovoljna za prolazak dalje“, rekla je Deura.

O atmosferi u nacionalnom timu pred odlazak za Strazbur i početak Evropskog prvenstva govorila je i Marica Gajić, koja se oporavila od teške povrede i bit će veoma važan faktor za tim Bosne i Hercegovine u utakmicama koje slijede.

„Uzbuđena sam pred Eurobasket. Na početku nisam ni očekivala da ću moći ispratiti ritam treninga i ono što smo trebali izdržati. Sa dodatnim terapijama, motivacijom i podrškom jedna drugoj, izdržala sam sve i mislim da sam spremna za Eurobasket. Nije to bilo očekivano, ali na svu sreću, oporavila sam se. Maksimalno dajemo uvijek i to nas krasi. Milica je to lijepo rekla i naše zajedništvo traje godinama. Družimo se i van terena i to je ta hemija i energija, ‘x faktor’ koji čini razliku između nas i protivnika“, istakla je Gajić.

Izvor: Anadolija/Ahmed Bešić

Veliko pojačanje za reprezentaciju BiH stiglo je iz WNBA. Reprezentaciju BIh pojačala je Džonkel Džouns.

„Znam da BiH nije bila dugo na Evropskom prvenstvu i uzbuđena zato što sam sa djevojkama. U ovoj atmosferi da svi zajedno igramo i treniramo i naravno pobjeđujemo“. Rekla je Džouns.

Tim menadžer reprezentacije BiH Razija Mujanović pohvalila zalaganje reprezentativki tokom pripremnog ciklusa.

„Mislim da smo dobro odradili pripreme. Na osnovu mog iskustva iz ranije perioda, kao igračica, mislim da smo uspjeli maksimalno odraditi sve, počevši od Vlašića što je neka baza za ekipu. Na sreću, nismo imali zdravstvenih problema i mogle su igračice dobro odraditi pripreme. Što se tiče forme, mislim da tek sad dolazimo u onu pravu“, istakla je Mujanovićeva.

(MONDO/Agencije)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC