• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija može i bez Jokića - ovo je bilo odlično: Petrušev dominirao, "orlovi" kreću na Olimpijske igre!

Autor Dragan Šutvić

Ako nešto može da raduje Kokoškova onda je to igra centarske linije, zaista su Bobi i Petrušev ostavili dobar utisak.

 srbija portoriko Izvor: MN PRESS

Srbija je na startu Akropolis kupa savladala Portoriko 80:68 (19:21, 28:11, 13:14, 20:22) što je bila i prva provjera srpskog državnog tima pred uzbudljivo leto!

Znamo da Igor Kokoškov ne može da računa na Nikolu Jokića, kao i još nekoliko NBA igrača i onih koji su povrijeđeni, ali je i u oslabljenom sastavu srpska reprezentacija je pokazala da i te kako poseduje kvalitet da se kvalifikuje na Olimpijske igre i tamo ostavi dobar utisak.

Centarska linija je funkcionisala odlično iako nije bilo najboljeg igrača svijeta, procenti šuta su bili na visokom nivou za prvi meč, a nije bilo ni prevelikih oscilacija u igri.

Ključna razlika napravljena je u drugoj četvrtini i Srbija je na pauzu otišla sa 15 poena razlike, dok kako je meč tekao - tako su "obarali" tempo i čuvali snagu. Najvažnija vijest je da nije bilo povreda i da se jasno vidi da postoji timska hemija.

Najbolji igrač našeg tima bio je Filip Petrušev sa 21 poenom (8/9 iz igre), pratio ga je Ognjen Dobrić sa 15 (6/6 za dva), a dvocifreni su bili Danilo Anđušić sa 12 i Boban Marjanović sa 11.


Odličnu partiju zabilježio je i Nemanja Bjelica sa 6 poena, 12 skokova i pet asistencija, dok su se u strijelce upisivali još i Davidovac (6), Milosavljević (5), Marinković (2) i Avramović (2). U igru su ulazili još i Branko Lazić, Stefan Jović i Dalibor Ilić.

Portoriko, koji će nam biti rival na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu, imao je nekoliko svjetlih trenutaka, ali se prije svega oslanjao na Garija Ramireza Brauna - strijelca 19 poena.

Već sutra od 16 časova Srbija igra protiv Meksika.

IZ MINUTA U MINUT:

ČETVRTA ČETVRTINA

40' - KRAJ! Srbija je pobijedila Portoriko 80:68!

38' - Već 21 poen ima Petrušev - 78:66

37' - Sada su se svi opustili, ne igraju se odbrane i Petrušev lako pogađa i ima već 18 poena - 75:64.

34' - Odbijen je nalet! Anđušić je nastavio lijepo da igra, Bobi mu se pridružio sa penala, a onda je Dragan Milosavljević pogodio trojku u kontri poslije kog Portoriko traži tajm-aut. Trenutno je 69:57 za Srbiju!

32' - Dobar početak Portorika, kao da daju posljednje atome snage i uspijevaju da spuste prednost Srbije. Dali su osam poena za dva minuta - 62:54!

TREĆA ČETVRTINA

30' - Umorile su se obje ekipe, zato je izostala dobra košarka. Pali su procenti šuta Srbije, o Portorikancima i da ne pričamo, a Srbija ima kontrolisanu prednost zbog dobre igre Petruševa, Dobrića, Anđušića i Marjanovića - 60:46.

27' - Pao je tempo u trećoj četvrtini, srpski košarkaši su dali još samo šest poena, a nije se ni Portoriko proslavio - 53:37.

DRUGA ČETVRTINA

20' - Sjajna igra Petruševa koji ima već 13 poena za poluvrijeme - 47:32!

17' - Petrušev lagano "rješava" situacije pod košem, pa Anđušić pogađa trojku i Srbija ima lijepu prednost - 39:27!

14' - Dobar ulazak Srbije u drugu dionicu, Boban Marjanović sada pogađa u seriji - 28:23 za "orlove".

PRVA ČETVRTINA

8' - Poslije tajm-auta su se razbudili Portorikanci, pa je Pineiro pogodio trojku za vođstvo 16:14 na dva minuta do kraja prve dionice!

7' - Srbija nastavlja da održava prednost, Bjelica takođe počinje da polako namješta "nišanske" sprave i pogađa trojku za 14:8 poslije šest i po minuta igre. Vidjećemo sada i Petruševa na parketu, zamijenio je Marjanovića.

5' - Vrlo dobra igra Dobrića, sada je zakucao i u kontri, pa Srbija poslije pet minuta vodi 11:8!

1' - Jović, Dobrić, Anđušić, Bjelica i Marjanović u prvoj petorci za Srbiju, a prvu trojku za srpski tim postiže upravo košarkaš Crvene zvezde. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC