• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlade Đurović i zvanično trener Metalca

"Rezultatski neuspeh verovatno bi značio kraj moje trenerske karijere, što ne želim", rekao je Đurović.

 Vlade Đurović i zvanično trener Metalca  Izvor: MONDO

Proslavljeni košarkaški stručnjak Vlade Đurović zvanično je u ponedeljak postao trener Metalca iz Valjeva.

Đurović je najavio dovođenje nekoliko pojačanja kako se Metalac ne bi samo borio za opstanak u Prvoj ligi Srbije u kojoj će nastupati od sledeće sezone.

"Neću da razmišljam o opstanku, želim da Metalac igra zapaženu ulogu i u ovom rangu, da bude na nivou one ekipe iz stare Jugoslavije koja je bila bauk za sve prvoligaše, a rezultatski neuspeh verovatno bi značio kraj moje trenerske karijere, što ne želim", rekao je Đurović na prijemu kod valjevskog gradonačelnika Jovana Tomića.

Đurović je "ozbiljniji razgovor" sa novinarima odložio za tri nedelje do mesec dana, "dok ne upozna ekipu i ne snimi stanje u klubu".

Pomoćni treneri Metalca biće Dragan Simeunović, koji je ekipu vodio u ovogodšnjem drugoligaškom takmičenju, i Aleksandar Icić, svojevremeno trener košarkašica Crvene zvezde i Jedinstva iz Bijelog Polja. Kondicioni trener biće gimnazijski profesor fizičke kulture Aleksandar Sević.

Đurović je košarku igrao u OKK Beogradu, a uspešan trener bio je u Tuzli, Zadru, Šibeniku, Zagrebu, Podgorici i Beogradu, kao i u nekoliko inostranih ekipa.

Valjevski Metalac je u svojoj 60-ogodišnjoj istoriji najveći uspeh zabeležio između 1973. i 1979. kada je igrao u Prvoj ligi nekadašnje Jugoslavije i stigao do polufinala Kupa Jugoslavije.

U toj ekipi igrali su braća Branko i Zoran Kovačević, Vojislav Kecojević, Milan Jerinić, Rajko Borisavljević, Dušan Ružičić, Vojislav Ilić i Dušan Stevanović. U Prvu ligu uveo ih je Luka Stančić da bi im potom trener bio i Dragoljub Pljakić.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC