• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Omar Kuk je Crnogorac!

Omar Kuk je Crnogorac. Zvanično ne još, ali uskoro bi mogao da postane.

 Omar Kuk je Crnogorac! Izvor: MONDO

Zvezdin Amerikanac, potvrdili su za MONDO njegov menadžer i direktor crnogorske reprezentacije, na leto bi mogao da dobije crnogorsko državljanstvo, a zatim već u septembru debituje u dresu Crne Gore.

"Generalno postoji interes američkih igrača da igraju za evropske reprezentacije. Veliki broj zemalja je posegnuo za time, pa čak i jedna velika sila poput Rusije koja ima Džona Roberta Holdena. Crna Gora je pokazala interes za Omara Kuka, a i igrač je zainteresovan za saradnju. Obavili smo početne razgovore, do detalja još nismo došli, o njima ćemo pričati na kraju sezone", rekao je Miško Ražnatović, vlasnik agencije "Beobasket" koja zastupa Kuka.


Javnost je za mogućnost da plejmejker crveno-beli zaigra za Crnu Goru saznala iz obraćanja predsednika FMP Železnika Nebojše Čovića, koji je rekao da je to "već gotova stvar", zbog čega direktor crnogorske reprezentacije Danilo Mitrović nije propustio da ga "pomene".

"Ne bi bilo nelogično da Filip (Čović) zatraži crnogorski pasoš, s obzirom na to da je poreklo Čovića iz okoline Pljevalja, preciznije ispod Golubinja", prokomentarisao je u svom stilu Mitrović izvor informacije, a zatim dodao:

"Postoji interesovanje da Kuk zaigra za reprezentaciju Crne Gore. Videćemo koja je zakonska procedura oko dobijanja pasoša, pa ćemo na leto odlučiti"


Na vest o Omaru Kuku, nadovezala se glasina da bi i plejmejker Partizana Milton Palasio mogao da krene istim putem, zatraži crnogorski pasoš i zaigra za reprezentaciju Crne Gore.

Prva mogućnost (pasoš) teško je verovatna, jer da bi Palasio morao da se odrekne jedne od dve putne isprave koje ima (SAD i Belize), pošto američki zakon priznaje dvojno, ali ne i trojno državljanstvo. Druga mogućnost, odnosno Palasiovo igranje za Crnu Goru i teoretski je nemoguće, jer je već nosio dres seniorske reprezentacije Belizea.

Omar Kuk posle osam odigranih kola drugi je najkorisniji igrač Superlige Srbije sa prosečnim indeksom 20. Plejmejker Crvene zvezde je prvi asistent (6,8 asistencija po meču) i kradljivac lopti (3,7) i treći strelac srpskog šampionata (15 poena).

Kuk je iz Bruklina, studirao je na Sent Džon Univerzitetu, a kao 31. pika na draftu 2001. godine izabrao ga je Orlando. U NBA ligi je igrao za Portland Blejzerse i Toronto Reptorse, a potom je četiri godine bio član NBDL ligaša Fejetvil Petriots. Pre dve sezone nosio je dres Deksije iz Monsa, a prošle je nastupao za rusku Samaru i francuski Strazbur.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC