• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Kobi Brajant MVP lige

Kobi Brajant (29) prvi put u karijeri poneo je MVP titulu NBA lige.

 NBA: Kobi Brajant MVP lige Izvor: MONDO

Najbolji košarkaš Lejkersa konačno je dobio najprestižniju nagradu za individualca u NBA ligi, koja ga je godinama mimoilazila. Čak i kada je osvajao titule sa Lejkersima i bio najbolji strelac.

Dva puta je bio treći u izboru, dva puta četvrti, a ove sezone, iako nije najbolji strelac, sa prosekom od 28,3 poena, 6,3 skoka i 5,4 asistencije po meču, Brajant je dobio bitku sa Krisom Polom, Kevinom Garnetom i Lebronom Džejmsom.

On je ubedljivo trijumfovao, osvojivši čak 1.100 poena i 82 prva mesta u anketi. Član Nju Orleansa Kris Pol imao je 894 bodova, Garnet 670, a Lebron 438.

"Pre tri godine izjavio sam da je Kobi najbolji igrač lige. On je neprikosnoven poslednjih pet ili šest sezona i veoma mi je drago što je konačno i nagrađen. Njegov tim je to zaslužio, jer je odigrao sjajnu sezonu", izjavio je Lebron Džejms.

Presudan faktor je to što je Brajant vodio Lejkerse do prvog mesta zapadne konferencije, u jednoj od najuzbudljivijih trka za plej-of pozicije u istoriji lige. Ipak, nije zanemarljiv podatak da su Lejkersi u lov na prvo mesto krenuli u januaru, kada je u trejdu stigao Španac Pau Gasol.

"Nisam bio siguran da će mi se ovo dogoditi u karijeri, ali doživeti takvo priznanje je nešto posebno, naročito podeliti ga sa ostatkom tima", pričao je Kobi Brajant za Los Anđeles Tajms.

Prethodne dve sezone, Brajant je bio najbolji strelac lige, ali je MVP trofej odlazio u ruke Dirka Novickog i Stiva Neša.

Kobi nije propustio nijednu od 82 utakmice ligaškog dela prvenstva, iako mu je u februaru saopšteno da mora na operaciju ligamenata prsta desne, šuterske ruke. On je odlučio da to obavi posle Olimpijskih igara u Pekingu.

Dejvid Štern, komesar NBA lige, će Brajantu uručiti trofej pre druge utakmice polufinala Zapada između Lejkersa i Jute u sredu uveče. Lejkersi vode 1:0 u seriji do četiri pobede.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC