• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbacili ga iz tima jer neće vakcinu, legenda im kaže - bravo: Kajri Irving ponovo ima razlog da ne igra košarku!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jedan od najboljih košarkaša današnjice našao je još jedan razlog da ne bude na terenu i o tome nedjeljama priča cijela Amerika.

 Carls-Barkli-o-Kajri-Irvingu-i-vakcini Izvor: YouTube/NBA on TNT/House of Highlights

Odluka čuvenog plejmejekra Kajrija Irvinga da se ne vakciniše spriječila ga je da igra na bilo kojoj utakmici Bruklin Netsa na domaćem terenu ove sezone. Svjestan posljedica svoje odluke, on je ipak odabrao da ne uradi šta je potrebno da se priključi saigračima.

Klub je u takvoj situaciji presjekao i zabranio mu da bude dio tima na svim mečevima, čak i tamo gdje bi mogao da igra bez vakcinacije.

Legendarni NBA as Čarls Barkli komentarisao je tu odluku igrača i tima, pa bez trunke dileme podržao ono što su uradili Netsi.

"Prije svega, ne vakcinišeš se zbog sebe. Vakcinišeš se zbog drugih. Ja sam se vakcinisao i ne mogu da dočekam da primim 'buster' dozu. Ne vakcinišeš se zbog sebe, već prije svega zbog svoje porodice, a onda zbog svojih saigrača. To je ono što mi najviše smeta. Mislim da bi svi trebalo da se vakcinišu", rekao je Barkli.

"Ser Čarls" poslao je poruku Netsima.

"Ponosan sam na odluku koju su donijeli i na to što su poručili da neće polovična rješenja. Jedina stvar koja me tu 'žulja' je to što će on ipak zaraditi 17 miliona dolara (polovinu godišnje plate, prim. novin), a sjediće kod kuće", dodao je on.

Bruklin je u prvoj utakmici sezone izgubio od Milvokija, a Irving nije bio ni blizu dvorane u kojoj su njegovi saigrači Kevin Durent, Džejms Harden i ostali poraženi od aktuelnog šampiona.

KAJRI OPET NEĆE NA TEREN

Izvor: Profimedia

Kajri je našao još jedan razlog da ne igra košarku, a u Bruklinu se sigurno kaju što su uopšte uložili trud i novac u njega (136 miliona za četiri godine). Od kada je došao, tim nije ostvario ambicije, a on prečesto odvlači pažnju sa svog talenta na kontroveze, teme i ekcese koji nemaju veze sa igrom.

Pričao je da je zemlja ravna, a sada govori o vakcinaciji dok navodno "lajkuje" i prati objave teoretičara zavjere. U međuvremenu se svađao sa novinarima i nazivao ih "piunima", pravio performanse kada je izlazio sa tamjanom da okadi dvoranu Boston Seltiksa pre utakmice, samoinicijativo napuštao tim...

Priča o njegovom boravku u Netsima je priča o njegovim objektivnim i subjektivnim razlozima da ne bude na parketu:

Izvor: Profimedia

Na startu svoje prve sezone u Bruklinu (2019/20) propustio je 26 utakmica zbog povrede desnog ramena, pa je u januaru otrčao iz hale neposredno pred jedan meč, vidno potresen zbog pogibije Kobija Brajanta, sa kojim je bio blizak.

Nedugo potom, u februaru 2020. završio je sezonu zbog operacije istog ramena. Te takmičarske godine odigrao je ukupno 20 utakmica za Bruklin, a nakon njegovog odlaska na operaciju čekalo se čak 306 dana da Irving odigra naredni zvanični meč.

U toku tih 10 mjeseci, kao potpredsjednik sindikata igrača odgovarao je košarkaše od nastupa u "balonu" u Orlandu zbog gorućeg problema sa rasizmom i koronom, insistirajući i na društvenim reformama. Prema pisanju američkih medija, čak je i saigračima iz Bruklina govorio da ne idu na "restart" sezone na Floridi i uz to im predlagao da naprave sopstvenu ligu.

Ta ideja mu nije prošla, NBA je završena spektakularnim utakmicama u "balonu", a on se u decembru vratio na teren, završivši navedenu desetomjesečnu pauzu. Ipak, poslije samo dvije nedjelje i sedam utakmica tražio je da odsustvuje i samoinicijativno preskočio tri meča zbog "ličnih razloga", a za to vrijeme je viđen kako se provodi sa Drejkom i kako sa sestrom slavi njen 30. rođendan.

Sada ima novi razlog zbog kojeg ne igra.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC