• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: MVP svirao džez

Lejkersi su u noći između srede i četvrtka poveli sa 2:0 protiv Jute Džez u polufinalnoj seriji konferencije - 120:110. Detroit izgubio meč i Bilapsa.

 NBA: MVP svirao džez  Izvor: MONDO

Kad je već dobio MVP nagradu, Kobi Brajant nije smeo da se obruka. Najkorisniji igrač regularnog dela NBA sezone, odveo je svoje Lejkerse do skora 6-0 u plej-ofu.

Posle "čišćenja" Denvera u prvom kolu Zapada, Lejkersi su u noći između srede i četvrtka poveli sa 2:0 protiv Jute Džez u polufinalnoj seriji konferencije - 120:110.

Kobi Brajant je meč završio sa 34 poena, osam skokova i šest asistencija. Malo pre toga, komesar lige Dejvid Štern uručio mu je najlaskavije priznanje za individualca u američkoj košarci.

"Ostao sam bez reči, ne znam šta da kažem. Volim vas ljudi! Igraćemo do juna... Neka žurka počne!", obratio se Brajant navijačima u Stejlps centru, koji su uzvratili skandiranjem: M-V-P, M-V-P!

Brajant, koji je sa 1.100 glasova ubedljivo osvojio prvo mesto ispred Krisa Pola, dobio je buket ruža od supruge i dve ćerkice, a onda je žurka počela.

Lejkersi su otvorili meč sa šest realizovanih napada, ubrzo je došla i serija 13-0 od koje gosti iz Solt Lejk Sitija nisu mogli da se oporave do kraja meča.

Na Brajantovih 34, Fišer je ubacio 22, Gasol 20, Odom 19, uz 16 skokova. Vladimir Radmanović je igrao 19 minuta i, kao starter, ubacio samo dva poena.

Jedini neporaženi tim u plej-ofu sada putuje u dom Juta Džeza, gde će biti odigran treći i četvrti meč serije, u petak i nedelju. Džezeri su "najgori" domaćini u ligi, regularni deo sezone završili su sa samo četiri poraza u svojoj dvorani, ali jedan je bio upravo od Lejkersa (11 razlike).

Lejkersi vode 2:0, a samo je 13 od 211 timova, koji su u istoriji NBA izgubili prva dva meča u serijama do četiri pobede, uspelo da preokrene skor u konačnu pobedu.

Verovali ili ne, trener Lejkersa Fil Džekson rešio je u svoju korist svih 39 plej-of serija u karijeri, kada je njegov tim dobijao prvi meč. Sa Bulsima ima skor od 24-0, sa Lejkersima 15-0.

Posle prinudnog sletanja u Sinsinati prilikom povratka iz Detroita sa meča Broj 2 u seriji, zbog kvara na klupskom Boingu 737, košarkaši Orlanda prizemljili su favorita u svojoj dvorani.

I treći meč pripao je domaćinima: Orlando - Detroit 111:86. Sada je 2:1 za Pistonse, a četvrti meč serije biće odigran u subotu, takođe na Floridi.

Više od poraza, Detroit brine povreda jednog od ključnih igrača, Čonsija Bilapsa. Plejmejker je povredio ligamente desnog kolena još na početku meča i pitanje je kada će i da li moći da se vrati na teren, ne samo u ovoj seriji sa Orlandom.

Pistonsi žele da ga osposobe za povratak krajem sledeće nedelje, kako bi što pre mogli da računaju na njegov prosek od 17,5 poena u plej-ofu.

"Zabrinut sam jer je Bilaps naš plejmejker i on pokreće ceo tim. Koliko nam znači, videli ste u prve dve utakmice koje smo dobili", rekao je Flip Saunders, trener Detroita.

Bilapsov izlazak sa terena uticao je na njegove saigrače, koji nijednog trenutka nisu bili konkurentan tim. Iz tuđe nesreće najviše je profitirao Rašard Luis, koji je zabeležio rekord karijere u plej-ofu sa 33 poena.

Orlando je prekinuo seriju od devet uzastopnih poraza od Detroita u plej-ofu.

"Nismo mogli više da ukopavamo sebe u rupu protiv Detroita. Sada hoćemo da sa rezultatom 2:2 otputujemo nazad u Detroit", rekao je Luis.

Rezultati mečeva polufinalnih serija konferencija u noći između srede i četvrtka:

ISTOK

(3) Orlando - (2) Detroit 111:86, 1:2 u seriji
/Luis 33 - Hamilton 24/

ZAPAD

(1) L. A. Lejkers - (4) Juta 120:110, 2:0 u seriji
/Brajant 34 - Vilijams 25, 10 as/

Noć između četvrtka i petka:

Boston - Klivlend, rezultat je 1:0

San Antonio - Nju Orleans, rezultat je 0:2

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC