• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danilović: Čoviću, kasno si se setio!

Predsednik KK Partizan Predrag Danilović poručio je da crno-beli ni po koju cenu neće odustati od trogodišnjeg ugovora sa Evroligom.

 Danilović: Čoviću, kasno si se setio!  Izvor: MONDO

Predsednik Košarkaškog kluba Partizana Predrag Danilović izjavio je da mu ne pada na pamet da se odrekne trogodišnjeg ugovora sa Evroligom, koji su crno-beli zaslužili tako što su prethodne dve godine osvojili gotovo sve što se osvojiti može!

U intervjuu za Press, prvi čovek kluba iz Humske obećao je da Partizan više nikad neće raditi u korist svoje štete, a svima koji su naknadno postali velikosrbi i zagovornici domaće lige poručio je da ne "talasaju" previše, već da ostave crno-bele da rade na miru.

"Iskreno se nadam da će do potpisivanja trogodišnjeg ugovora doći, ali ništa nije apsolutno sigurno. Osim toga, Partizan ima mnogo više poena od svih ostalih i zaslužili smo taj ugovor... Međutim, priče koje se sada pojavljuju da je taj ugovor loš za srpsku košarku, to su priče za malu decu! Koristi se aktuelna situacija da se potencira nekakvo velikosrpstvo, pa se u te svrhe zloupotrebljava čak i Kosovo. Iz raznih razloga, zato što nisu izborili plasman u ULEB kup ili osvojili Jadransku ili sakupili dovoljno bodova, pojedinci sada pričaju kako će taj ugovor oslabiti našu ligu, a ona je već smešna sama po sebi. Da su radili ono što smo Divac i ja predlagali pre šest-sedam godina, sigurno je da domaće takmičenje ne bi palo na tako niske grane. Ali, trebalo bi da znaju da Partizan neće po drugi put ispasti klub koji radi u korist svoje štete",
poručio je Danilović.

Povodom nedavnih izjava prvog čoveka FMP-a Nebojše Čovića koji je najviše kritikovao taj "trogodišnji model" sa Evroligom, Danilović je rekao da Čovića prvog ne bi interesovala srpska košarka da je njegov klub u situaciji da potpiše taj ugovor!

"Kao što ga nije interesovala ni onda kada je Partizan jedini bio protiv Jadranske lige, pa je ucenom nateran na ovo takmičenje. I ne samo njega, ima još dosta takvih. Ali, to je sasvim legitimno razmišljanje i ja nemam problem s tim, niti mislim da Čović ima nešto lično protiv Partizana. Mi, s druge strane, imamo svoj način razmišljanja. Svi klubovi su pronašli interes da igraju tu Jadransku ligu, a sada kada ga više nemaju, kada postoji mogućnost da Partizan potpiše trogodišnji ugovor sa Evroligom, odjednom su se setili domaćeg takmičenja. E, pa, gospodo, naravno da treba jačati domaću ligu, ali ne nauštrb Partizana, ili bilo kog drugog kluba!", ističe predsednik KK Partizan.

Na pitanje da li će Partizan nastaviti da igra u Jadranskoj ligi ukoliko ne bude potpisao trogodišnji ugovor sa Evroligom, Danilović je odgovorio da će crno-beli o tome razmisliti kada za to dođe vreme.

"Sada je potrebno da se neki ljudi smire, da puste Partizan da radi onako kako misli da treba. Kada dođemo u situaciju da vidimo hoćemo li potpisati trogodišnji ugovor ili ne, odnosno hoćemo li igrati Jadransku ili nećemo, čelnici Partizana sešće za sto i odlučiti šta dalje", dodao je.

Danilović kaže i da je prvi čovek ULEB-a Žordi Bartomeu i ceo ULEB "apsolutno i stoprocentno za trogodišnje ugovore"

"Sve će da se zna u junu ili julu, kada je generalna skupština Evrolige. Isto tako se zna da Jadranska liga ne može da opstane bez Partizana. I baš bih voleo da vidim koliko će srpskih klubova slediti Partizan ako odlučimo da istupimo iz regionalnog takmičenja", primetio je Danilović.

Legendarni srpski košarkaš kaže da može da zamisli Partiizan i bez sebe i bez Duška Vujoševića, ali dodaje. "Partizan je postojao i pre mene i pre Duleta, a postojaće i posle nas. Verujem da slično razmišlja i Vujošević. Znate, ako bi Dule jednog dana došao i rekao mi da odlazi u drugi klub, ja ne verujem da bih mogao da postanem predsednik baš tog kluba! Takve stvari su normalne, ali ja se iskreno nadam da do njih neće doći još najmanje nekoliko godina...".

Danilović se osvrnuo i na uvek aktuelne finansijske probleme Partizana, izražavajući nadu da će vlast konačno uspeti da prepozna važnost sportskih klubova. Bez te pomoći, Partizan će još dugo morati da rasprodaje igrače...

"Ne mogu ja nekom da uskratim životni san ako mu neko ponudi dva ili tri puta vredniji ugovor nego što ima u Partizanu. Naravno da bih ja voleo da Nikola Peković igra za Partizan još deset godina, ali je to u ovom trenutku i u ovoj zemlji nemoguće. Učinićemo sve da neke igrače zadržimo, ali mnogo stvari treba da se 'složi'. Da bi Partizan normalno funkcionisao, da bi plaćao plate i poreze na vreme, potrebno je oko tri miliona evra godišnje. Mi te pare nemamo, što je smešno imajući u vidu kakve smo uspehe postigli. Ali, ja bih se pre obesio na Terazijama nego što bih prodao igrača na pola sezone. Pre nekoliko godina stigla nam je jedna takva ponuda za Kostu Perovića, ali smo mi odbili tri miliona dolara! Možda je to bila greška s finansijske strane, ali nam je Perović kasnije doneo titulu", rekao je Danilović.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC