• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Lebrona ne ide, ali Klivlend dobio

Klivlend smanjio protiv Bostona na 2:1 u polufinalnoj seriji, a Detroit u trileru u Orlandu poveo sa 3:1 i na korak je od finala Istoka.

 NBA: Lebrona ne ide, ali Klivlend dobio  Izvor: MONDO

Lebron Džejms ponovo nije šutirao kako zna, ali je Klivlend uspeo da smanji prednost Bostona u polufinalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije, a Detroit se nalazi na korak od plasmana u finale posle treće pobede nad Orlandom.

Lebron je postigao 21 poen, uz loš procenat šuta (pet od 16), ali su zato "uskočili" Delont Vest (21 poen) i Džo Smit sa 17 poena u pobedi Klivlenda 108:84. Skroman dprinos pobedi dao je i Saša Pavlović, koji je za nešto više od dva minuta dao četiri koša.

Nekadašnji igrač Bostona Delont Vest (igrao tri sezone za Seltikse) vodio je Klivlend do prve pobede nad Bostonom i možda početka preokreta. Ako Klivlend preokrene seriju posle vođstva Bostona 2:0, postaće 14. tim u istoriji NBA lige koji je to uspeo u plej-of seriji.

A ne bi im bilo prvi put. Prošle godine, Klivlend je gubio od Detroita 2:0 u finalu Istočne konferencije, ali je potom napravio neverovatan preokret i serijom od četiri pobede prvi put u istoriji plasirao se u veliko finale.

U trećem meču protiv Bostona, Klivlend je apolutno kontrolisao igru i vodio je tokom celog meča, sa prednošću ne manjom od 15 poena.

Lebron Džejms ima vrlo lošu seriju šuta za dva (u dva prva meča i poraza, šutirao je osam od 42!), ali nije zabrinut. "Pobeda je najvažnija. Nemam vremena da razmišljam o tome kako šutiram", kaže Lebron.

Četvrti meč Klivlend i Boston igraju u ponedeljak u noć, u Klivlendu.

Boston je tokom sezone igrao vrlo dobro u gostima (30 pobeda i 10 poraza), ali im u plej-ofu ne prija gostujući teren.

Jedan od uzroka poraza Bostona je u tome što je najvažnija poluga tima - Pol Pirs, Kevin Garnet i Rej Alen ukupno postigao 41 poen.

“Izgleda da će nam u gostima biti malo teže...moraćemo vrlo brzo da naučimo lekciju. Verujem da ćemo se sabrati, pogotovo što svi znamo šta nam je cilj", izjavio je Pol Pirs.

Iz duela Klivlenda i Bostona i jedna fudbalska poslastica. I to ne američkog fudbala, nego ovog našeg, "normalnog". Naime, u redovima Klivlenda je jedan veliki navijač Mančester junajteda, a u ekipi Bostona - londonskog Čelsija.

Zidrunas Ilgauskas obožava Mančester junajted, a zvezda Bostona Kevin Garnet navodono navija za Čelsi. Ilgauskas je, međutim, podsmešljivo reagovao na informaciju da Garnet voli fudbal. "Da nije zavoleo Čelsi kad je turistički otišao u London? Ma, hajte molim vas, on je lažni navijač".


Mančester i Čelsi biju bitke za dva velika trofeja - prvaka Engleske i Evrope.

Detroit je u triler meču zabeležio treći trijumf nad Orlandom i to na njegovom terenu (90:89) i sada je samo na korak od plasmana u finale Istočne konferencije. Ako se to dogodi, Detroit će peti put zaredom igrati u finalu konferencije.

Klub iz grada automobila izgleda ima recept za igranje u finalima, a pobedu nad Orlandom ostvario je bez Čonsija Bilapsa, Ol-star plejmejkera, i pred više nego bučnim domaćim navijačima.

Kraj meča bio je za infarkt. "Brat" Hido Turkoglu (bio najefikasniji u Orlandu sa 20 poena) imao je šansu da iz polaganja reši meč na stranu Orlanda, ali je promašio!

Ričard Hamilton sa 32, Tajšon Prins sa 17 i Rašid Valas sa 16 poena i osam skokova vodili su Pistonse do treće pobede. Detroit je tako postao prvi tim koji je pobedio na strani u ovoj seriji plej-ofa, a poraz Orlanda uživo je posmatrao i jedan od najbogatijih sportista na svetu Tajger Vuds koji živi "u komšiluku".

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC