• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Kalinić se vratio poslije dva telefonska poziva: Čim je došao, poslao je i mejl Zvezdi - nema veze s košarkom

Autor Haris Krhalić

U interesantnom intervjuu za klupski sajt, lider Crvene zvezde otkrio je detalje povratka, ali i svog hobija, zbog kojeg ga možete videti u Novom Sadu sa penzionerima

 Kalinić o povratku u Zvezdu Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts

Povratak Nikole Kalinića u Crvenu zvezdu bila je prava transfer-bomba, a on je u razgovoru za klupski sajt otkrio kako je došlo do toga da se iznenađujuće vrati na Mali Kalemegdan iz Valensije.

"Bilo je nekoliko poziva, od Dejana Radonjića i Nebojše Čovića. Bilo je minimalnih pregovora, ali ta dva poziva su odlučila", rekao je on.

Možda će vas zanimati

Kalinić se nasmijao: "Odlučile su poruke 'Come to Red Star bro', šalim se", zastao je on.

"Doživio sam neke spoznaje ili kako bih to mogao nazvati. Imao sam neka razmišljanja u vremenu korone i karantina, na stranu što sam se ostvario generalno karijerno i osvojio sve titule koje sam planirao da osvojim, medalje na Svjetskim prvenstvima, Olimpijskim igrama… Zaradio sam dovoljno novca i pomislio sam zašto se ne bih vratio bliže kući. Sada dolazimo o dijelu o karantinu i korona vremenu kada sam shvatio – ne daj bože da mi se dogodi nešto u porodici, roditeljima, sestri, babi… Želio sam da budem malo bliže njima i dostupniji, da nisam u Španiji ili Rusiji. Ovako mogu da sjednem u kola da dođem i to je motivacija, uz pozive Dejana Radonjića i Nebojše Čovića koje sam pomenuo. Vidio sam da se vratio Luka Mitrović i po mom mišljenju se stvorila dobra atmosfera. Prijatelji su mi tu na sat vremena, da li u Novom Sadu ili Subotici. To su sve stvari koje mnogo bolje shvatam, njihov značaj, mnogo bolje nego prije vremena korone kada sam sve olako prihvatao. Nije samo bitno da igraš negdje i zarađuješ, već postoje i međuljudske stvari koje su možda i presudne u životu".

Nikola Kalinić u Crvenoj zvezdi sada ima ulogu lidera koja mu prija i predstavlja veliki izazov.

"Priča o pritisku je ispričana milion puta i to sam sa sobom raskrstio prije nekoliko godina. Šta je zaista pritisak i šta je sportski pritisak? Mislim da je stvar izraza i da je riječ pritisak loša. Čitao sam intervju od jednog NBA igrača, mislim da je Demijan Lilard ili Kajl Lauri i on je rekao: 'Moja majka je radila dva posla da bi prehranila nas petoro i to je pritisak, a mi šta igramo da li ćeš da ubaciš ili nećeš'… sve su to lijepe stvari. Treba osjećati odgovornost i želju za pobjedom, ali na kraju dana je sve to samo uživanje. Osjećam veću odgovornost u razgovoru sa Radonjićem, to sam i želio i jedan od razloga što sam došao. Želja da vidim da li to mogu i ostvarim se u ulozi koju do sada nisam imao", istakao je krilni igrač Crvene zvezde, a potom se osvrnuo na nekadašnju izjavu da je dres Crvene zvezde bio ostvarenje sna.

To je izgovorio kada je stigao prvi put u klub, u ljeto 2014.

"Tako sam se osjećao i tako se osjećam i dan danas. To me je možda i zakočilo u jednom periodu moje karijere kada ostvariš sve svoje snove i ciljeve. Rođen si u Srbiji, želiš da zaigraš za reprezentaciju i želiš da zaigraš u Zvezdi ili koji ti je već omiljeni tim. Onda ostvariš to sa 23, 24 godine i dođeš do barijere, pomisliš – šta sada i šta dalje ima? Na kraju dana sam se pronašao u svemu tome, leglo mi je", rekao je Kalinić.

Reprezentativac Srbije od nedavno ima još jednu sportsku strast, a to je šah.

"U posljednje vrijeme sam pokušao malo da se usmjerim u tom pravcu, možda zbog viška vremena na telefonu po hotelima i aerodromima, shvatio sam da bih mogao da radim i nešto drugo što nisu društvene mreže i te stvari. Počeo sam da igram šah po malo i mislim da ide dobro. U Turskoj sam našao šahovskog majstora koji me je malo podučavao, ovdje sam poslao mejl šahovskom klubu Crvena zvezda, tako da se nadam da ću pronaći neku školu da igram sa klincima koji su amateri ili da idem na individualne časove. Ponekad odem na novosadski Štrand da igram sa penzionerima i stvari koje čuješ od njih… od dnevnih, geopolitičkih do babe koja ga muči kući… Meni je to lijepo druženje", rekao je Nikola Kalinić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC