• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džimi Batler je zvijer! Nije pogodio trojku, a dao 41 poen: Sam napravio preokret u finalu - Majami vodi!

Autor Haris Krhalić

Najbolji košarkaš Majamija imao je impresivno veče protiv Bostona u prvom meču finala Istoka.

 Majami slavio protiv Bostona  Izvor: Profimedia

Počelo je finale Istočne konferencije NBA lige, a Majami je uspio da odbrani domaći teren protiv Bostona (118:107). Pobjedom nakon velikog preokreta u trećoj dionici napravili su korak ka velikom finalu, a najzaslužniji za to bio je iskusni Džimi Batler.

Temperamentni košarkaš tima sa Floride bio je najbolji pojedinac meča sa 41 poenom na ovom susretu, od čega je čak 17 postigao u trećoj dionici, jedinoj koja je riješena u korist Majamija. U tom dijelu igre Hitsi su napravili veliki preokret, istopili zaostatak sa poluvremena i stekli prednost koju nisu mogli da izgube u posljednjem kvartalu.

Majami - Boston 118:107 (25:28, 29:34, 39:14, 25:31)

Čovjek koji je samo tokom ove sezone imao ispade poput onog kad je prijetio klupi Denvera zbog incidenta u kojem je učestvovao Jokić ili kompletnom Filadelfijom nakon što ih je izbacio iz plej-ofa prije nekoliko dana, opet je pokazao svoj košarkaški talenat. Takav je lik Džimi, specifičan i van terena i na njemu, veoma težak i za saradnju i za čuvanje.

Protiv Bostona je ubacio 12/17 šuteva za dva poena, kao i 17/18 slobodnih bacanja, što je Majamiju bilo dovoljno za preokret. Kao pravi lider tima Erika Spolstre, Batler je vukao u trećoj dionici - onoj koja se ispostavila kao odlučujuća.

Boston je imao prednost na poluvremenu, ali se u nastavku meča vidjelo da skraćena rotacija Seltiksa neće moći da izdrži tempo. Bez Ala Horforda i Markusa Smarta, dvojice izuzetno bitnih igrača tokom ovogodišnjeg plej-ofa, Boston nije mogao da napravi brejk na Floridi. Da stvari po Boston budu gore, oni ne znaju da li se dvojac vratiti za drugi meč ove serije!

U nedostatku dvojice važnih igrača Boston Seltiksi su lijepo podijelili poene pa je tako Džejson Tejtum meč završio sa 29 poena, Džejlen Braun je dodao 24, a po 18 su imali Pričard i Vilijams. Raspoloženi Batler najveću pomoć imao je od Hiroa koji je susret završio sa 18 poena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC