• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL. Partizan izjeo "pantere"

Partizan je sada jedini tim sa jednim porazom u Superligi.

 SL. Partizan izjeo "pantere" Izvor: MONDO

Crno-beli su se punom snagom revanširali FMP Železniku za poraz od pre desetak dana i u derbiju prvog kola, koji je nadoknadjivan u sredu, slavili 98:86 (20:25, 30:23, 23:17, 25:21).

Do sredine treće četvrtine bila je to potpuno ravnopravna utakmica, a onda kada se inicijalnom broju od petstotinak ljudi u dvorani pridružilo još 1.000 raspoloženih navijača, koji su došetali sa fudbalske utakmice na Karaburmi, popravila se atmosfera u "Pioniru", ali i igra Partizana.

Trener Duško Vujošević bio je zadovoljan tek u poslednjoj četvrtini, kada je njegov tim rastavio rivala na "F", "M" i "P"... Furioznom, maštovitom i preciznom igrom Partizan je u 35. minutu stigao do maksimalnih 88:69.

Prethodno u trećem kvartalu, u kojem su sve poene za crno-bele postigli Peković (12), Palasio (6) i Tripković (5), Partizan se serijom 9:0 "odlepio" na 69:62. Potom, 19 sekundi pre poslednjeg mini-odmora, Lazić je zaradio petu ličnu grešku, a trener "pantera" Klipa zbog prigovora dobio tehničku.

Novica Veličković je promašio dva bacanja, Uroš Tripković pogodio oba penala, da bi Palasio košem odveo domaćina na plus osam - 73:65. FMP je nakon toga potpuno pao, a Partizan je nastavio da "melje" do sredine poslednje deonice, kada je tačku na seriju 28:7 (izmedju 26. i 35. minuta) zakucavanjem stavio Uroš Tripković.

Oba tima imala su po trojicu igrača koji su se izdvojila. Kod crno-belih je Nikola Peković 21 od ukupno 30 poena ubacio u drugom poluvremena. Uroš Tripković zaustavio se na 25, a Milton Palasio na 15 poena.

Vodeći strelac "pantera" bio je Dragan Labović sa 23 poena, od toga je 14 dao u drugoj četvrtini kada je maltene sam održavao svoj tim u rezultatskom egalu. Zoran Erceg nanizao je 20 poena i sedam skokova, a Bojan Krstović 13 poena.

Partizan je potpuno nadskakao košarkaše FMP, a odnos u uhvaćenim loptama na kraju je bio 40:21, od čega 19:3 u fazi napada. To je crno-belima omogućilo da iz igre upute čak 17 šuteva više od protivnika, što nije moglo da se ne odrazi na rezultat.

TABELA: Partizan 8-1‚ FMP 8-2, Hemofarm 7-3, Crvena zvezda 6-4, Vojvodina 5-5, Lajons 2-7, Borac 2-8, Vizura 1-9.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC