• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Moramo mnogo bolje i to igrači treba da shvate!" Partizan razbio Budućnost, ali Žocu to nije dovoljno!

Autor Dragan Šutvić

Trener Partizana Željko Obradović je pohvalio igrače, ali je istakao da će u finalu morati da odigraju mnogo bolje!

 obradović o utakmici partizan budućnost  Izvor: BC Partizan TV/screenshot

Košarkaši Partizana su vrlo ubjedljivo savladali Budućnost u majstorici polufinala ABA lige i tako došli do mjesta u finalu. Poslije devet godina čekanja crno-bijeli tim će se boriti za titulu, a Željko Obradović je čestitao svojim igračima na pobjedi.

Istakao je da je zadovoljan odgovorom igrača poslije poraza od Budućnosti u drugom meču i naglasio je da je u oba pravca ekipa igrala odlično.

Možda će vas zanimati

"Zadovoljni smo, odigrali smo mnogo dobru utakmicu, agresivnu od samog početka i odbrambeno i napadački. To je rezultiralo velikom prednošću već na poluvremenu. Čestitke igračima na zasluženoj pobjedi i hvala navijačima na još jednoj fenomenalnoj večeri. Oni nam stalno daju vjetar u leđa i to treba da imamo u glavi i kada se budemo spremali za finale koje počinje u petak", počeo je Obradović.

Ipak, čak i sada je imao neke zamjerke na igru svojih pulena!

"U svakoj utakmcii ima pozitivnih stvari, večeras ih je bilo stvarno dosta. Prije svega napadački smo odigrali tako da smo dobro i čitali odbranu i imali bolji protok lopte nego i na prvoj utakmici ovdje. Sve smo to gledali i analizirali poslije meča u Podgorici koji se završio kako se završio. Ali ipak ima opet stvari na kojima moramo da radimo", dodao je Obradović.

Čestitao je na odličnoj sezoni i svom kolegi sa druge strane Aleksandru Džikiću koji je imao mnogo problema u ovom plejofu.

"Čestitam mom kolegi Džikiću, znam da je imao velike personalne probleme, njemu su falili neki igrači, povrijedio mu se Rid koji je itekako bitan igrač na petici i naravno da to smanjuje rotaciju i da je bez njega to drugačija ekipa", podsjetio je Obradović.

A onda se ponovo osvrnuo na greške crno-bijelih koje su mu upale u oči. 

"Mi analiziramo do najsitnijh detalja i na to trošimo mnogo vremena. Rekao sam da sam zadovoljan mnogim stvarima večeras, ali ima nekih stvar koje moramo da prođemo više puta da bi igrači shvatili prije svega kako trebamo da reagujemo. Ono što je suština košarke je kad si u napadu da se čita odbrana i da shvatiš gdje imaš prednost", objasnio je trener Partizana,

A onda se osvrnuo na Fajnal for Evrolige koji se održao u Beogradu. Kako kaže tu se nije igrala košarka nego - šah!

"Imali smo prilike ovdje da gledamo fajnal for, najbolja četiri tima, igralo se kao šah. Stalno je lopta išla gdje treba da bude. Rekao sam im, gledajte, učite od ovih igrača. Ne može da se igra ad hoc, može da se igra u tranziciji i to je dobro i bilo je večeras dosta poena iz tranzicije, kao i što smo primili dosta poena iz tranzicije... A mi nemamo drugi način nego da ponavljamo dok ne uhvatimo ono što hoćemo", objasnio je Obradović.

Sada igrače Partizana čeka finale protiv Crvene zvezde ili Cedevita Olimpije, a tu će morati da odigraju mnogo bolje!

"Bio bih zadovoljan nekim stvarima, a mislim da će za finale biti neophodno da se odigra još bolje. Ali ova želja, ova borbenost je nešto što je veoma dobro i što se toga tiče mi u finalu moramo da igramo sa još većom energijom i željom. I to igrači moraju da shvate", završio je Obradović. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC