• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reprezentativac Hrvatske došao u Srbiju! Bajern ga poslao u Beograd, veliki biser ostaje do 2024.

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Zvanično je potvrđeno - Danko Branković igraće u narednim sezonama za Megu.

 Danko Branković stigao u Megu Izvor: MN PRESS

Talentovani centar Bajerna Danko Branković (21, 216 centimetara) došao je u Megu na dvogodišnju pozajmicu. On će u redovima beogradskog kluba sticati znanje i iskustvo, u istoj ligi u kojoj je do minulog proljeća nastupao za Cibonu. Ipak, u jako teškom trenutku Zagrepčana promijenio je sredinu i preko Njemačke došao u Srbiju.

"KK Mega MIS je na korak od formiranja sastava za predstojeću sezonu pošto je ugovog sa klubom potpisao talentovani centar Danko Branković koji dolazi na pozajmicu iz redova Bajerna iz Minhena. Mladi centar iz Hrvatske je do kraja prošle sezone igrao za Cibonu a onda je tokom ljeta potpisao višegodišnju ugovor sa Bajernom", objavila je Mega.

Danko Branković je rođen 5. novembra 2000. godine u Zagrebu, visok je 216 centimetara i igra na poziciji centra. Za prvi tim Cibone je debitovao 2019. godine a prošle sezone je u ABA ligi. Prošle sezone je za Cibonu u prosjeku bilježio 9,9 poena, 5 skokova i 1,1 blokadu za nešto više od 17 minuta na terenu, dok je u hrvatskoj ligi u prosjeku imao 9,8 poena, 5,1 skok i 1,6 blokada po utakmici,

Sa juniorskim timom Cibone je 2019. godine osvojio U19 ABA ligu, dok je sa prvim timom osvojio kup 2022. godine kada je i proglašen za MVP-a takmičenja. Prošao je sve mlađe selekcije Hrvatske reprezentacije, a za A tim je debitovao 2021. godine.

Mega je prethodnih dana ozvaničila da će tim-menadžer ekipe biti legenda Partizana i srpske košarke Novica Veličković, kao i da će novi igrač biti američki student Jovan Šljivančanin (23), kao i američki plejmejker Ahmed Rori. Sa druge strane, ekipu su napustili šef stručnog štaba Vladimir Jovanović, koji je preuzeo Budućnost, Karlo Matković se vratio u Cedevita Olimpiju, a Boriša Simanić je otišao u Saragosu, dok je svima poznato da je najveći srpski talenat Nikola Jović prešao u Majami Hit.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC