• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da ostavimo ego sa strane, toga nema u reprezentaciji!" Nedović se javio: Pešić je sada drugačiji

Autor Haris Krhalić

Nemanja Nedović razgovarao je sa srpskim medijima o reprezentaciji, ulogama, Jokiću, svadbi...

 Nemanja Nedović o reprezentaciji Srbije Izvor: MN PRESS

Nemanja Nedović ponovo je dio reprezentacije Srbije. Želi sa "orlovima" da napravi uspjeh, prvo kada su mečevi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u pitanju, pa potom i Eurobasket. Izneo je i prve utiske sa priprema.

Sa srpskim medijima pričao je o Nikoli Jokiću, radu sa Svetislavom Pešićem, ulogama, svadbi... Dobro raspoložen i spreman za sve što čeka njega i ekipu. Sada je tu poslije nekoliko godina izostanka.

"Lijep je osećaj, uželio sam se reprezentativne košarke. Igrao sam na Olimpijskim igrama u Riju posljednji put. Iz raznoraznih nesrećnih okolnosti nisam bio u mogućnosti poslije toga. Uželio sam se, spreman sam, imamo sjajan sastav, izgledamo moćno. Radujem se svemu što dolazi", počeo je Nedović.

Prije Evropskog prvenstva tim čekaju dva ključna meča, protiv Grčke u Beogradu i Turske na gostovanju.

"Te utakmice trenutno su najbitnije za nas. Pripremamo se prvo za to, pa ćemo onda razmišljati o EP. Svi timovi dolaze u najjačim sastavima, Grke predvode braća Adetokumbo. Imamo kvalitet, druge ekipe treba o nama da razmišljaju. Dobro se pripremamo, bitno je da se napravi dobra atmosfera."

Oduševljen je uslovima koje ekipa ima u Kući fudbala FSS u Staroj Pazovi.

"Ovo je ludilo mozga ovdje. Možda i najbolji uslovi ikada i što se tiče hrane, boravka, oporavka, hale. Sve je na najvišem nivou. Ne znam ko je zadužen za ovo, hvala im. Ovdje ima sve što je potrebno za funkcionisanje. Svi su spremni, orni za rad, žele da naprave što bolji rezultat."

Ponovo će sarađivati sa Pešićem, zajedno su radili i tokom perioda u Crvenoj zvezdi.

"Druga priča je sada, prije je bio oštriji, stroži. Sada je fleksibilniji, raspoloženiji, svjestan je da su sve ovo igrači koji igraju na vrhunskom nivou. Imamo Jokića koji je najbolji igrač na svijetu trenutno. Bitno je da se adaptiramo njemu, on nama, dobra atmosfera."

Nedavno je na njegovom vjenčanju sa Minom Milutinović bio pravi spektakl. Veselile su se i mnoge kolege iz reprezentacije sa njima.

"Sjećam se prvih dva sata, pa je sat i po bio 'blekaut'. Vidio sam poslije snimke. Djelovalo je da je sve lijepo , svi su bili zadovoljni."

Poslije kratke digresije vratio se na priču o nacionalnom timu. FIBA je nedavno smjestila Srbiju na četvrto mjesto favorita.

"Ne gledam to, Španci su šesti, toliko o toj listi. Nemaju te liste veze s vezom. Kada dođe momenat igranja na parketu, pokazaće se sve."

Zna šta je ključ uspjeha nacionalnog tima. Svjestan je da će svako od njih morati da se podredi ekipi.

"Svi su zreliji, svjesniji da kada već odvajamo ovo vrijeme kada bismo mogli da odmaramo ili da budemo sa porodicama, da budemo fokusirani na reprezentaciju. Da ostavimo ego sa strane, svi imamo bitne uloge u klubovima, to nećemo moći u reprezentaciji. Svako mora da je prihvati kako treba i da pomogne na najbolji način."

Na kraju je prokomentarisao i trening sa Nikolom Jokićem.

"Nismo još radili u kontaktu ništa, malo smo vježbali pet na nula, uživanje je gledati ga", zaključio je Nedović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC