• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasa otvorio dušu: U NBA sve ide na silu, ne vjeruju evropskim igračim! Ovdje sam stekao status

Autor Haris Krhalić

Vasilije Micić na startu priprema pričao je o predstojećim mečevima, reprezentaciji Srbije, ciljevima, planovima, NBA ligi...

 Vasilije Micić o NBA ligi Izvor: MN PRESS

Srbiju čekaju najvažnije utakmice u narednom periodu. Prvo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, pa onda i na Eurobasketu. Pripreme su već počele i Svetislav Pešić može da računa ponovo na one najbolje.

Tu je i šampion Evrolige Vasilije Micić koji jedva čeka da utakmice počnu i da sa sunarodnicima pokuša da obraduje naciju u nedjeljama koje dolaze. Sa domaćim medijima pričao je o reprezentaciji, Svetislavu Pešiću, NBA ligi...

"Svi su se uželjeli tog igranja i NBA igrači imaju malo više odmora. Većina je potpisala te bitne ugovore. Vjerujem da će ovo EP biti interesnatno. Grci dolaze u najjačem sastavu, mi takođe imamo kvalitetan tim. Jedna od boljih utakmica pred Eurobasket", počeo je Micić.

Kiksevi protiv Letonije i Belgije znatno su zakomplikovali situaciju kada je plasman na Mundobasket u pitanju.

"Sve to su košarkaške stvari, niko to nije priželjkivao, moramo da prihvatimo. Moja vodilja je da se ide meč po meč. Imamo Grčku, pa Tursku. Da probamo da razmišljamo samo o sebi, imamo talentovan tim i da imamo hladnu glavu. Dodatni pritisak ne treba da postoji"

Na direktno pitanje o tome da li će raspoloženje tima na Eurobasketu zavisiti od ta dva meča sa Grčkom i Turskom srpski plejmejker dao je zanimljivo obrazloženje.

"Ne znam zaista, psihološka situacija zavisi individualno od igrača. Selektor će uraditi sve da nas oporavi poslije svakog meča i mentalno i fizički. Pristup zavisi od osobe do osobe, ja na to gledam kao samo na utakmicu. Gledam na ovo kao vid posla i zabave u isto vrijeme, takav je moj pristup. Svi će dati maksimum, niko nije došao da bi revijalno igrao za reprezentaciju. Prvo da budemo svi zdravi, motivacija neće izostajati."

Imao je Vasa turbulentno leto, bilo je spekulacija da će otići u NBA ligu. Prava na njega ima Oklahoma, ali je na kraju ipak odlučio da ostane u Turskoj.

"Meni je 20. jula istekao ugovor, mogao sam da odem, ali sam ostao u Efesu. Bio sam miran sa bilo kakvom odlukom, lijepo mi je u Efesu. Dalji korak bio je NBA, nije se desio ove godine. Miran, sam, staložen. Ostaje još želja NBA. Sve ide na silu tamo, postoji nepovjerenje prema evropskim igračima koji nisu recimo Dončić ili Jokić. Tamo treba nekome da se dokazuješ, meni je ovdje lijepo, pozicionirao sam se, stekao status. Moja želja je da probam, ako se desi, desi."

Otkrio je i o čemu reprezentativci i selektor Pešić razmišljaju u ovom trenutku više - kvalifikacijama za SP ili mečevima na EP?

"Ja razmišljam samo o narednom treningu. Sve nam je po malo novo. Sistem igre, ambijent, svi smo fokusirani na sve što slijedi. Selektor je fokusiran na kvalifikacione mečeve, rekao nam je to na prvom sastanku i tako treba da razmišljamo."

Na kraju je prokomentarisao uslove za rad koje košarkaši imaju u Staroj Pazovi u kući fudbala FSS.

"Iznenađen sam zaista, čestitao bih im, ovo je toliko dobro i kvalitetno urađeno. Uslovi su izvanredni, svaka im čast. Odluka da dođemo ovdje bila je odlična. Selektor je pun entuzijazma, to je super za sve nas", zaključio je Micić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC