• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Htio sam da ubijem gada": Šokantna priča NBA šampiona

Autor Haris Krhalić

Gostujući u jednoj emisiji dvostruki NBA šampion otkrio je detalje svoje tuče sa Hakimom Olajdžuvonom na poluvremenu NBA utakmice.

 Šokantna priča Vernona Maksvela Izvor: Youtube/fubo Sports/printscreen

Pauzu u Džordanovoj karijeri najbolje su iskoristili Hjuston Roketsi koji su predvođeni Hakimom Olajdžuvonom osvojili šampionske titule u NBA ligi 1994. i 1995. godine. Dominantni centar bio je jedna od najvažnijih figura u ligi te sezone, a važan dio tima iz Teksasa bio je i temperamentni Vernon Maksvel, čovjek koji je i pored fantastične karijere u najjačoj ligi na svijetu upamćen po skandalima.

Jedan od takvih dogodio se baš tokom njegovog mandata u Hjustonu, kada je bio blizu da ubije prvu zvijezdu tima! Gostujući u jednom američkom podkastu "Mad Max" je otkrio do sada nepoznate detalje o njegovoj tuči u svlačionici sa znatno snažnijim Olajdžuvonom, kojeg je želio da iseče staklom!

Sve se odigrali na poluvremenu NBA utakmice, nakon što su se njih dvojica sukobili oko načina na koji je tim igrao u prve dvije četvrtine. Vernon je bio nezadovoljan jer nije često šutirao, a to nije krio na putu od parketa do svlačionice.

"Gostovali smo u Sijetlu i igrali očajno u prvom poluvremenu. Tamo je dugačak hodnik do svlačionice, a ja sam po putu do nje kukao kako mi niko ne dodaje loptu, pljuvao po podu i ljutio se. On je cijelo vrijeme hodao za mnom. U svlačionici sam nastavio da govorim kako moraju da mi dodaju loptu, a Hakim mi je rekao da prestanem i da budem profesionalac. Rekao sam mu da ne želim da slušam ta s*anja i da mi doda loptu", ispričao je u podkastu Maksvel, koji je bio kombo bek u tom timu Roketsa.

Umjesto argumentovane rasprave o igri čitavog tima Hjustona, Hakim Olajdžuvon je riješio da ga šamarom ućutka pred punom svlačionicom!

"Ustao je, nadvio se ispred mene i opalio mi šamarčinu. A gad ima tako tešku i tvrdu ruku da bi mogao rezati meso njom. Izbacio me je iz stolice, a ja sam je uzeo, bacio je prema njemu i razbio staklo. Svi su se razbježali, u svlačionicu je upala policija s izvučenim pištoljima i govorila mi da se smirim. Nisam mogao vjerovati, na poluvremenu profesionalne utakmice, policija me ima na nišanu. Govorili su mi da spustim nož jer sam imao u ruci komad stakla i htio sam da izbodem tog gada. Ali svi su se razbježali pa nisam nikoga mogao da uhvatim. Takav sam bio nekad", otkriva "Mad Max".

Pogledajte njegovo gostovanje:

Neverovatna priča nekadašnjeg NBA košarkaša.
Izvor: Youtube/fubo Sports

Ipak, ispričao je Vernon i da se Hakim Olajdžuvon kasnije promijenio i da je sa njim bilo mnogo lakše sarađivati nakon što je prešao u islam. Kada je legendarni centar postao musliman, postao je bolja osoba i fantastičan saigrač, tvrdi Maksvel koji je u NBA ligi igrao od 1988. do 2001. godine.

Karijeru dužu od decenije, pored dvije titule i velikog incidenta sa Hakimom obilježili su incidenti u kojima se tukao sa navijačem Portlanda, kao i svojim saigračem Gerijem Pejtonom. Na kraju, tu je bilo i hapšenje zbog posjedovanja marihuane koju su policajci našli u njegovom automobilu nakon saobraćajnog prekršaja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC