• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić i Dončić mogu, a on neće u reprezentaciju! Selektor pobjesnio zbog talenta: U NBA sjedi na klupi, ovdje ne dolazi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selektor Turske Ergin Ataman pričao je o očekivanjima i ambicijama na predstojećem prvenstvu Evrope.

 Omer Jurtseven neće da igra za Tursku na Eurobasketu Izvor: MN Press/Profimedia

Turska strahuje od Srbije na Eurobasketu. Potvrdio je to selektor reprezentacije Ergin Ataman, čovjek koji ujedno vodi i Efes za koji igra Vasilije Micić.

Šef struke turskog tima tokom priprema pričao je o predstojećem prvenstvu, očekivanjima, ali i o svom košarkašu Omeru Jurtsevenu koji neće biti dio tima jer je ostao da trenira u Majamiju i da se sprema za NBA sezonu.

Možda će vas zanimati

"Imamo velike ambicije, hoćemo medalju, ali isto tako razmišljaju i mnogi naši protivnici. Rekao bih da su Srbija i Grčka korak ispred nas. Radićemo sa 16 igrača do 30 avgusta, spisak od 12 objavićemo pred start šampionata. Ne mogu nikoga da natjeram da dođe u reprezentaciju, umoran sam i ja, ali želim da svi igrači imaju isti entuzijazam kao i ja. Volio bih da turnir završimo 18. septembra, na dan finala", rekao je Ataman.

Potom je pričao o Jurtsevenu i njegovoj odluci da ne dođe ni na pripreme nacionalnog tima.

"Ostao sam u šoku kada sam shvatio da Omer nije došao na pripreme. Igrao je protiv Britanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i dobro se pokazao, slagao se lijepo sa svima. Nisam mogao da vjerujem šta se dogodilo, pomoćni treneri su takođe bili iznenađeni. Javio se predsjedniku Saveza Turkogluu posljednjeg dana i rekao da ne igra. Ne mogu to da shvatim."

U istom dahu je nastavio Ergin da priča o njemu i napravio je poređenje sa drugim NBA igračima.

"Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokumbo, svi oni igraju na Eurobasketu. Bila je ovo dobra prilika za njega da se pokaže, jer u Majamiju svejedno ne igra. Smatram da treba da se izvini turskom narodu, ne meni. Samo tako bih prihvatio da ponovo bude dio nacionalnog tima. Njegovom američkom agentu bih zabranio da posluje u Turskoj. Što se tima tiče, imamo odlične igrače koji igraju na vrhunskom nivou", zaključio je Ataman.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC