• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj sage! "Zmajice" putuju na Svjetsko prvenstvo u Australiji

Autor Haris Krhalić

Ženska košarkaška reprezentacija BiH ipak putuje na Svjetsko prvenstvo u Australiji

 zmajice Izvor: FIBA

Odlazak ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo u Australiju, kao što je ranije saopšteno, donedavno je bio pod velikim upitnikom. Međutim, rješenje je pronađeno, a "zmajice" putuju na Svjetsko prvenstvo, potvrđeno je iz KS BiH.

"Ovim putem obavještavamo javnost da je rješenje pronađeno i naše Zmajice će otići na SP, uz veliku pomoć Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta KS te ministra Samira Avdića", saopšteno je iz Saveza.

"Ovim putem Košarkaški savez BiH izražava veliku zahvalnost Vladi KS na izdvojenim sredstvima, kao i Samiru Avdiću, na čiju inicijativu je pokrenuto rješavanja problema koji je prijetio da se pretvori u istinsku katastrofu bh. sporta i sramotu kompletne države. Iskreno se nadamo da će ostale državne, entitetske i lokalne instutucije, koje se finansiraju novcem građana Bosne i Hercegovine, slijediti ovaj svijetli primjer i pomagati svim vrhunskim sportistima naše zemlje, uključujući i mušku košarkašku reprezentaciju BiH, koju očekuje nastup na Eurobasketu narednog mjeseca", poručili su iz Košarkaškog saveza BiH.

Podsjećamo, izabranice Gorana Loje se na Mundobasketu nalaze u grupi A, zajedno sa Belgijom, Kinom, Portorikom, Južnom Korejom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC