• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenci slavili poslije preokreta! Dončić je majstor - proradio kada je bilo najteže!

Autor Haris Krhalić

Košarkši Slovenije uspjeli su da nadoknade zaostatak u posljednjoj četvrtini i da dođu do trijumfa.

 Slovenija Litvanija Eurobasket 2022 Izvor: Profimedia

Slovenija je spriječila šok na Eurobasketu, uspjela je da pobijedi Litvaniju na startu šampionata Evrope. Aktuelni šampion tako je uspio da napravi preokret u posljednjoj dionici i da slomi otpor Litvanije - 92:85 (27:27, 24:21, 18:19, 25:18). Pokazali su Litvanci svima da će biti prava "nagazna mina" na ovom turniru, ali je Luka Dončić dokazao zašto je tu gde jeste i da ni dolazak taksijem nije uticao na njega.

Djelovalo je da je tim Litvanije uspio donekle da zaustavi Luku, pošto se mučio, tražio je pravi ritam i pronašao ga onda kada je bilo najbitnije. U momentima kada se meč lomio. Od pet poena minusa sredinom posljednjeg kvartala je doveo tim do trijumfa u najtežoj grupi na prvenstvu.

Slovenija je vodila u većem dijelu meča, imala je maksimalnu prednost od sedam poena u nekoliko nvrata (64:57), ali uporni Litvanci nisu dozvoljavali da se dodatno udalje. Konstantno su se vraćali i potom uspjeli da dođu do preokreta i vođstva sredinom posljednje četvrtine (73:78).

Svi u Kelnu su znali da će lopta ići u ruke Luke Dončića i to je upravo slovenački tim i radio. Od njega je sve zavisilo, tražio je način da vrati svoju ekipu u igru, poenima, asistencijama i u tome je uspio. Nije preterano forsirao, radio je sve za tim, Majk Tobi je hvatao ofanzivne skokove, Luka asistirao, čak je iznudio i faul u napadu na dva minuta pre kraja koji je ujedno i stavio tačku na meč pošto je udarac Sabonisa laktom u glavu preinačen u nesportsku ličnu.

Kada je lista strijelaca u pitanju najbolji u Sloveniji bili su Majk Tobi (24, 8sk), Goran Dragić (19, 3as) i Dončić (14, 10as, 6sk). Na drugoj strani istakli su se Mindauskas Kuzminskas (19) i Marijuš Grigonis (18, 4sk). U naredom kolu Slovenci igraju sa Mađarskom, a Litvanci sa Francuskom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC