• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji potez Eurobasketa - strašna fora njemačkog asa: Senzacija protiv Francuza i šok za najboljeg NBA defanzivca!

Autor Haris Krhalić

Fantastičan potez izveo je njemački organizator igre Denis Šruder.

 Denis Šruder potez protiv Francuske Izvor: Twitter/EuroBasket/printscreen

Košarkaši Njemačke napravili su veliko iznenađenje pošto su u prvom meču Evropskog prvenstva savladali favorizovanu Francusku (76:63). Mnogi smatraju da je do ovog šokantnog poraza Francuza došlo jer je jedan od najboljih centara NBA lige bio potpuno odsutan, a pored malog doprinosa u napadu svog tima, Rudi Gober je bio neprepoznatljiv i u odbrani koja mu je jača strana.

Na tri minuta do kraja meča, dok su Francuzi još gajili nade da mogu da preokrenu rezultat, francuski centar je katastrofalno pročitao akciju njemačkog tima i postao hit na društvenim mrežama. Denis Šruder, plejmejker sa bogatim NBA iskustvom, napravio je piruetu na sedam metara od koša, potpuno izbacio Gobera iz igre i onda se prošetao do obruča.

Potpuno je nejasno šta je Rudi Gober pokušao da brani u ovom napadu. Nakon što je Okobo ostao "zaglavljen" u bloku na sedam metara od koša, Gober je trebalo kretnjom ka Ertelu da popuni rupu u odbrani i tako spriječi Šrudera da se prošeta do obruča. Umjesto toga, francuski košarkaš nasjeo je na okret Denisa Šrudera i napustio reket na drugu stranu, što je njemu ostavilo "autoput" do koša.

Denis Šruder je iskoristio poklon francuske odbrane jer Ertel nije mogao da stigne u preuzimanje, pa je Njemačka nakon ove akcije imala prednost 71:57! Ostalo je da se igra još samo tri minuta košarke i već je postajalo jasno da ćemo vidjeti prvo iznenađenje turnira.

Inače, Rudi Gober je šest puta biran u defanzivnu petorku NBA lige i tri puta proglašavan za najboljeg defanzivca sezone. Važi za jednog od najboljih defanzivaca u reketu i rijetki su centri koji mogu da ga namuče tokom sezone u najboljoj ligi na svijetu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC