• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci otkrili - Lorenco Braun nije tu zbog poena, nego da zamijeni Gasola! Garbahosa priznao: Ja sam mu lično to tražio

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Legendarni Horhe Garbahosa istakao je da će Lorenco Braun biti predvodnik nove generacije reprezentacije Španije. Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića

 Horhe Garbahosa hvali tim Španije na Eurobasketu 2022 Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Legendarni Horhe Garbahosa bio je na meti kritika cijelog ljeta pošto je lično ubijedio Lorenca Brauna da zaigra za nacionalni tim Španije. Ipak, na kraju se to isplatilo.

Upravo je Braun sa 28 poena, od čega 10 u produžetku i osam asistencija uspio da dovede "Furiju" do pobjede nad Litvanijom u osmini finala ovogodišnjeg Eurobasketa. Sada je poslije meča istakao da je Lorenco tu ne samo da igra, već i da bude uzor i model mladom timu Španije!

"Ne znam da li je najbolji, ali znamo da je lider. Kada smo ga naturalizovali tražili smo mu nešto više nego da igra za tim. Ja sam mu lično tražio da pomogne mladim igračima koji su neiskusni da postanu profesionalniji i bolji. Da postanu veterani za kratko vrijeme. Kada je postizao poene svi smo slavili, ali on nam daje mnogo više od poena", objasnio je Garbahosa.

Pogledajte

04:22
Hose Garbahosa
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Osvrnuo se i na tri najveće zvijezde ovog Eurobasketa, a onda je analizirao i tim Srbije koji je po njemu ozbiljan kandidat za medalju.

"Šta mogu da kažem? Grčka nije samo Janis, iako je on ogromna zvijezda, Slovenija je mnogo više od Dončića, a Srbija je sasvim sigurno mnogo više od Jokića, ima sjajne igrače. Srbiju jako poštujem, najviše predsjednika saveza i trenera. Trener Pešić je legenda u Evropi, kada sam bio klinac gledao sam ga, a onda su tu Jokić i mnogi drugi igrači. Srbija je jedan od glavnih kandidata za medalju", rekao je Garbahosa.

Poslije samog meča sa Litvanijom koji je Španija dobila tek poslije 45 minuta igre veliki šampion kakav jeste Garbahosa prvo je pohvalio svog rivala.

"Poštujemo protivnički tim, jer su prije svega to veliki igrači, veliki treneri i velika gospoda, sa njima kao savez imamo sjajan odnos, Ali ovo je bila ključna utakmica, ne samo za ovaj turnir već za ovaj tim i njegov razvoj. Mi imamo jako neiskusan tim, jako mlad i ovo je prvi put da igraju zajedno. Za nas je uspjeh što smo uopšte u Berlinu", iskren je bio on.

Dobila je Španija prilično laku grupu na ovom Eurobasketu, ali poslije toga su morali da dođu dueli sa vrlo jakim ekipama i to je svima bilo jasno. 

"Znali smo da ćemo morati da se sastanemo sa nekim iz najjače grupe sa Slovenijom, Litvanijom, Francuskom i Njemačkom u prvoj rundi nokaut faze i pokušavali smo tokom turnira da postanemo tim. Sada smo pokazali timsku igru, a naravno da je Lorenco odigrao sjajan meč, Vili takođe, svi!", ushićeno je pričao Garbahosa.

Španija je trenutno krenula u smjenu generacija i iz šampionskog tima koji je dominirao Evropom ostao je samo Rudi Fernandez. Sada su lideri neki drugi igrači, počevši od bivšeg pleja Crvene zvezde. 

"Nedostaju nam Pau Gasol, Mark Gasol, Navaro, Serhio Rodriges, oni su svi legende u Španiji i Evropi. Naravno da nam nedostaju, ali pokušavamo da stvorimo novi tim. Lorenco, Vili, su glavni lideri ovog tima i oni moraju da ga nose. Na prvom meču turnira smo pobijedili, ali se moglo vidjeti da smo neiskusni. Sada tim raste i postaje jači. Igrali smo protiv Valančijunasa, Sabonisa, Jokubaitisa, to nije lako, oni su svi velika imena u Evropi", istakao je on.

Na kraju se složio da je ovo jedan od najboljih Eurobasketa do sada i istakao je da će njegov tim dati sve od sebe da tu ostane što duže.

"Pokušavamo da pobjeđujemo što više možemo iako znamo da igramo na jednim od najboljih Eurobasketa. Mi smo na svom putu i srećni smo što smo pobijedili, ali već sutra nastavljamo da radimo", završio je Garbahosa. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC