• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Volio bih da moja Hrvatska igra kao Srbija! Aco Petrović se zaljubio u Pešićeve "orlove": Poezija, ma rapsodija!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bivši selektor hrvatske reprezentacije Aco Petrović oduševljen je igrom Srbije na Eurobasketu.

 Aleksandar Aco Petrović oduševljen igrom Srbije na Eurobasketu 2022 Izvor: MN Press/YouTube/Podcast Incubator/Screenshot

Nekadašnji selektor reprezentacije Hrvatske Aco Petrović pohvalio je Srbiju na Tviteru tokom Eurobasketa pošto je bio oduševljen igrom Pešićevih "orlova". Posebno mu se dopala partija protiv Finske, najtežeg rivala u grupnoj fazi u Pragu, pa je izuzetno lijepo govorio o srpskim košarkašima, da bi slične utiske ponovio i tom gostovanja u "Podkast Inkubatoru", gdje je mogao u više od 280 karaktera da iznese utiske.

"Kada je Pešić, stari lisac, napravio to što je napravio sa Teodosićem, čak ni FIBA u svom renkingu pred Eurobasket ih nije bila vidjela među prve četiri Mislim da su bili peti....", podsjetio je Aco Petrović na potcjenjivanje Srbije uoči turnira.

"Međutim, mislim da je fantastično posložena ekipa. Gledao sam sve utakmice, igraju sjajno. To je košarka koju bih ja kao trener volio da igra moja ekipa, moja reprezentacija ili klub. Ali, za to treba da imaš dva MVP-a. Jedan je Micić iz Evrolige, a drugi je Jokić iz NBA. Niko ne priča da im fali Bogdanović, da nije došao Bjelica, ali igraju sa toliko šarma tu košarku da sada izgledaju najozbiljnije na Eurobasketu", nastavio je da sipa pohvale na račun Srbije nekadašnji selektor košarkaša Hrvatske.

Petroviću se dopada što je Jokić "otvorio" reket i da sada svi igrači koji su upareni sa njim u petorci dolaze do izražaja, tako da je ova generacija Srbije, koja je bez poraza stigla u eliminacionu rundu, podsjetila Petrovića na jednu staru ekipu...

"Dugo nisam vidio reprezentaciju da se tako dobro dodaje. Kad poslije skoka krenu u tranziciju, to je rapsodija. Na taj način je igrala famozna reprezentacija Jugoslavije 1989. na Evropskom prvenstvu u Zagrebu. Isti stil. Dražen je bio plej, a tu su bili još Kukoč, Divac, Rađa, Danilović... Gledam sve utakmice, ali onog utakmica krene - gledam je sa uživanjem", poručio je Petrović koji je otkrio i da je pogledao sve mečeve Srbije na Eurobasketu.

"Ne igra niko ljepšu košarku od Srbije... Slovenija igra nešto drugo. Oni igraju izolaciju ili pik sa Dončićem, najdominantiji igrač proizvodi poene - treba 47 poena, ispuni, treba 13 asistencija - ispuni. Obje reprezentacije su vrhunske, ali na različitim nivoima. Ovo što igra Srbija je poezija."

Podsjetimo, Srbija večeras od 18 časova igra protiv Italije za mjesto u četvrtfinalu, a dalje ih već čeka Francuska. Moguć je i potencijalni duel sa Slovenijom u polufinalu gdje oni prvo moraju da budu bolji od Poljske ili Ukrajine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC