• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA liga uvela novo pravilo! Košarkašima ovo više nije dozvoljeno, sudije će odmah kažnjavati!

Autor Haris Krhalić

Navijači i igači su iznenađeni zbog novih promjena koje uvodi NBA liga.

 Novo pravilo u NBA ligi Izvor: Profimedia

NBA liga uvela je novo pravilo za sljedeću sezonu, sudije više neće upozoravati igrače sa klupe, već će im odmah davati tehničke greške. Tokom pripremnih utakmica arbitri su već davali tehničke košarkašima koji su stajali pored terena i na taj načn su ih pripremali za ono što slijedi u novoj sezoni. Ovo je samo još jedna novina, pošto će i navijači biti kažnjeni ukoliko budu pravili probleme sa tribina i dobacivali sudijama ili igračima.

Dakle, prema novim pravilima igrači koji se nalaze na klupi neće smeti da stoje, ni da dobacuju igračima koji su na terenu, ni protivničkim ni svojim saigračima, a isto važi i za proslavu koša. Jedan takav primer viđen je nedavno na utakmici Lejkersa i Finiksa gde je košarkaš "jezeraša" Tomas Brajant dobio tehničku zato što je proslavio zakucavanje saigrača Džeja Hafa. Takve situacije više neće biti dozvoljene. Arbitri su dobili jasne instrukcije i na to će se obraćati posebna pažnja.

Ove promjene nedavno su postale i zvanične, pa su se oglasil i navijači putem društvenih mreža koji ne mogu da vjeruju šta se sve dešava. Šokirani su i igrači, što se vidjelo i po reakciji Brajanta koju možete da vidite na snimku ispod. "Ovo je nevjerovatno, najbolje da bude kao u pozorištu, svi da sjede i gledaju. Uništavaju ligu, donose nova pravila svake godine", pišu revoltirani navijači na društvenim mrežama. Pravilo u vezi sjedenja igrača na klupi odavno važi u Evropi i nije novost, mada je odluka o bilo kakvoj reakciji, čak i kada tim za koji košarkaš igra proslavi potez pomalo pretjerano. Možda bude "gledanja kroz prste"...

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC