• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KS BiH još nije uručio pehar i zlatne medalje za Igokeu!? Dragan Bajić apeluje, a Amer Čolan prebacuje odgovornost!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine u košarci, Igokea iz Aleksandrovca, još nije primila pehar i medalje za osvojenu titulu.

 Kk Igokea još nije dobila pehar i medalje Dragan Bajić apeluje, Amer Čolan prebacuje odgovornost Izvor: KK Igokea

Zašto je to tako možda više nije ni previše važno, pa je u najavi utakmice FIBA Lige šampiona protiv češkog Nimburka (utorak, 18.30), iskreno apelovao na čelnike Košarkaškog saveza BiH da to učine prije početka utakmice u Laktašima.

"Ovo bih lično htio da iznesem... Stvarno bih zamolio kancelariju Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, evo jedinstvena je prilika, Igokea igra Ligu šampiona, FIBA takmičenje, da neko iz kancelarije, generalni sekretar (Amer Čolan, prim.aut) uruči pehar, koji sam zajedno sa momcima zasluženo osvojio na parketu. Mislim da to zaslužujemo i sigurno je vrijeme, imajući u vidu sve što se dešavalo, a to može da se desi samo kod nas u ovoj našoj državi. Ovo je momenat da se pehar i medalje konačno uruče. Naravno, mi nismo kompletni kao na kraju prošle sezone, ali barem je dio igrača i stručnog štaba tu, a ovi koji nisu s nama, njima se i poštom može poslati",rekao je trener "igosa" Dragan Bajić.

Izvor: FENA

S obzirom da je Bajić direktno pomenuo funkciju genseka KS BiH, kontaktirali smo Amera Čolana, koji nije imao poseban komentar na ovu temu, osim što je odgovornost prebacio na predjednika Saveza Borisa Spasojevića.

"Nazovite Borisa Spasojevića, do predsjednika je i Upravnog odbora KS BiH, neka odluče šta će i kako će. On treba da odluči, a ne ja. Ono što oni odluče, ja ću tako i uraditi. Meni ništa nije sporno, to nije ništa do mene", rekao je Čolan za MONDO.

Podsjetimo, Igokea je trijumfom nad tuzlanskom Slobodom 4. juna osigurala osmu šampionsku titulu, ali evo ni četiri mjeseca poslije, nije podigla pehar niti se okitila zlatnim medaljama.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC