• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eurobasket 2022 - najbolji u istoriji! NBA zvijezde i nikad veća gledanost, FIBA objavila sve podatke o turniru!

Autor Haris Krhalić

Igrale su NBA zvijezde, interesovanje navijača bilo je najveće do sada. Bio je to spektakl evropske košarke u kojem je uživao cijeli svijet.

 Eurobasket 2022 gledanost Izvor: MN PRESS

Minuli Eurobasket 2022 ljubitelji sporta u okruženju pamtiće po neuspjehu reprezentacije Srbije, ali i po brojnim uzbuđenjima, sjajnoj košarci i po tome što su na jednom mjestu igrala tri NBA superstara - Nikola Jokić, Janis Adetokumbo i Luka Dončić. To što nijedan od njih nije osvojio zlato dalo je neutralnim gledaocima dodatnu draž, a FIBA mjesec dana nakon turnira sa zadovoljstvom sabira utiske.

Na društvenim mrežama krovne košarkaške organizacije objave o Eurobasketu imale su nevjerovatne 4,2 milijarde impresija, uz čak 971 milion pregleda video snimaka sa turnira, a čak 45 odsto poteklo je direktno od kanala FIBA. Zvanični profili Eurobasketa na mrežama su se "upalili", pa je na Instagramu u vrijeme turnira bilo više od 250.000 novih pratilaca, a na Twitteru više od 50.000.

Zvanični sajt Eurobasketa imao je 21,5 miliona otvorenih stranica u toku trajanja turnira, a košarkaški događaj godine pratilo je 1.256 akreditovanih medija. Direktne prenose pratili su milioni fanova širom Evrope i širom svijeta, a pobjedu Španije protiv Francuske u finalu gledalo je 3,75 miliona ljudi, a na momenat gledanost je skakala i do osam miliona. Bila je to najgledanija košarkaška utakmica u Španiji od finala Svjetskog prvenstva 2019, u kojem je Španija pobijedila Argentinu u Kini. U Francuskoj je meč za titulu pratilo 2,3 miliona gledalaca.

"Sada, kada je Eurobasket 2022 završen, mislim da možemo da nedvosmisleno kažemo da je bio najbolji, na više načina. Ovo izdanje takmičenja ostaće zapamćeno kao najjače, jer su se najveće evropske zvijezde odazvale pozivu svojih reprezentacija. Nezabilježena aktivnost navijača na društvenim mrežama i popularnost ovog događaja na TV-u potvrđuje konstantni rast u Evropi i šire, za brojem gledalaca na utakmicama koji je takođe bio veoma moćan", rekao je izvršni direktor FIBA Evrope, Kamil Novak.

Minuli Eurobasket bio je treći koji su organizovale po četiri zemlje, a više domaćina biće i 2025, kada će Evropsko prvenstvo u košarci organizovati Kipar, Finska, Letonija i Poljska.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC