• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dijete nam je promijenilo pol, a on je požuruje da bi zaradio! Bivša supruga optužila Dvejna Vejda

Autor Haris Krhalić

Bivša supruga NBA asa Dvejna Vejda oglasila se sa optužbama na njegov račun u vezi sa njihovom transrodnom ćerkom.

 Supruga optužuje Dvejna Vejda da iskorištava dijete Izvor: Profimedia

Bivša supruga Dvejna Vejda, legendarnog NBA košarkaša, optužila ga je da finansijski iskorišćava njihovo dijete, 15-godišnju transrodnu ćerku Zaju, koja se nekada zvala Zajon. Zaja Vejd je 2019, sa 12 godina, javno objavila da je trans osoba i od tada je potpisala bogate ugovore kao model i infulenser na društvenim mrežama. Ipak, još nije i zvanično promijenila pol jer je maloljetna.

Vejdova bivša supruga i Zajina majka, Sivon Fančes (41) prijavila je košarkaša i moli sud da ne dozvoli njihovoj ćerki da zvanično promijeni pol prije nego napuni 18 godina. U međuvremenu, Zaja sa ocem i njegovom suprugom, a svojom maćehom Gabrijel Junion posjećuje događaje za selebritije i javno se eksponira, a njena majka je zabrinut da je sve to došlo previše brzo i da na tome insistira upravo Dvejn Vejd.

"Brinem se da Dvejn vrši pritisak na naše dijete da ubrza promjenu imena i pola, da bi iskoristio njene finansijske prilike i ponude koje joj šalju kompanije", piše u prijavi protiv čuvenog košarkaša i NBA šampiona.

Dvejn Vejd i Sivon bili su u braku od 2002. do 2010. i imaju i sina Zaira. Bivši košarkaš Majamija i Čikaga dobio je starateljstvo nad djecom 2011, poslije pravne bitke protiv bivše supruge. Dok ona iznosi teške optužbe protiv njega, Dvejn se ne oglašava, jer je sa sadašnjom suprugom u Africi. Naredno saslušanje je zakazano za decembar i tada će sud odlučiti da li će Zaja moći da promijeni ime i pol bez pristanka majke.

Dvejn i Sivon bili su zajedno od djetinjstva. "Nekad uopšte nije bio ovakav. Bio je skroman i veoma stidljiv. Tek smo se vjenčali i dobili smo dijete i trebalo mi je vrijeme da se naviknem na sve prije nego što je došao u NBA ligu", rekla je ona. Naredne godine je on potpisao ugovor na 8,5 miliona dolara i od tog trenutka im se oboma promijenio život.

Vejd je u jednom intervjuu objasnio kako mu je sin rekao da želi da promijeni pol i da ga zovu ženskim imenom. "Imao je 12 godina, kada je došao kući i rekao 'Hej, društvo, želim da razgovaramo. Da bih nastavio, potrebno je da vam kažem istinu, želim da me zovu 'ona' i volio bih da me i vi nazivate 'Zaja'", rekao je Dvejn.

Dvejn Vejd (40) igrao je u NBA ligi čak 16 godina i najdublji trag ostavio je u Majamiju, sa kojim je osvojio tri titule - jednu kao apsolutni lider ekipe (2006), a dve kao član čuvene trojke sa Lebronom Džejmsom i Krisom Bošom (2012, 2013). Kao veteran je proveo po sezonu u Čikagu i Klivlednu, a onda je u 2018/19 ipak završio karijeru tamo gdje je ostvario snove - u dresu Majamija.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC