• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je "uništio" Dončića: Luka se umorio, nije mogao ništa protiv Vašingtona!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Svi su mu se smijali dok je igrao za Lejkerse, a sada nosi Vašington i pokazuje da može i protiv Dončića da zablista.

 Kajl Kuzma razbio Luku Dončića Izvor: YouTube/Washington Wizards/Screenshot

Luka Dončić je igrao u nevjerovatnom ritmu na početku sezone, srušio je rekorde Majkla Džordana i Vilta Čembrlejna, ali je bilo pitanje kada će se umoriti. U posljednje dvije utakmice nije mogao da prebaci 30 poena i kao posljedica toga stigli su porazi od Orlanda i Vašingtona. Sigurno još više boli protiv "omraženog" bivšeg saigrača Kristapsa Porzingisa, o kome je doduše lijepo govorio poslije poraza prethodne noći 113:105.

Dončić je završio meč sa 22 poena, devet skokova i šest asistencija, dakle nije mu čak ni toliko mnogo falilo za tripl-dabl, ali šut ga jednostavno nije služio. Ubacio je 8 od 21, dakle skoro svaki treći, a na parketu je izgarao gotovo 40 minuta. Na sve to došla je i treća tehnička greška u 11. meču sezone, zbog čega čak rizikuje i suspenziju.

Dok je Dončić igrao daleko od svog ritma, odmjenio ga je vrlo dobro Dinvidi sa 33 poena, dok su dobar doprinos dali Tardavej (16) i Pauel (14), dok je na drugoj strani blistavu partiju odigrao Kajl Kuzma.

Otpisani košarkaš iz šampionske generacije Lejkersa se na utakmici pojavio u najluđoj odjevnoj kombinaciji ove sezone (ljubičasti čupavi sako na golo tijelo), ali mu to nije smetalo da meč završi sa 36 poena (14 od 26, pet postignutih trojki) i još 11 skokova i šest asistencija. Tim učinkom bio je daleko najboljii igrač svoje ekipe i definitivno na momente pokazuje da su Lejkersi pogriješili što su ga se tako lako odrekli.

Osim njega, imao je i Hačimura dobar meč (23 poena, osam skokova za 25 minuta), dok vrijedi napomenuti i da Deni Avdija igra sve bolje - prethodne noći je imao učinak od 12 poena, šest skokova i četiri asistencije.

NBA REZULTATI

Vašington - Dalas 113:105
Atlanta - Filadelfija 104:95
Majami - Šarlot 117:112*
Nju Orleans - Portland 95:106

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC