• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šest ekipa je već otišlo na Mundobasket: Dok se "orlovi" muče i strepe, Dončić iz Amerike dobio vizu za SP!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi Žiga Samar uspio je da sjajnom igrom donese Sloveniji plasman na Svjetsko prvenstvo, a Luka Dončić koji je u Americi dobio je sjajne vijesti - igraće veliko takmičenje sa Slovencima!

 Slovenija ide na Mundobasket Izvor: Twitter Printscreen/pajakamiondzija

Podijeljeno je već šest evropskih viza za Svjetsko prvenstvo! Na Mundobasket idu Letonija, Njemačka, Finska, Slovenija, Italija i Španija! Letonci su već u prošlom kolu osigurali prolaz dalje pobjedom nad Grčkom, a sada su dobili Veliku Britaniju 79:63 i dodatno osigurali prvo mjesto u grupi u kojoj je Srbija! 

U grupi J Finska je dobila Estoniju 91:71 i osigurala odlazak na naredni Mundobasket, a u derbi duelu sastali su se Slovenija i Njemačka. Slovenci su savladali "pancere" 81:75 i tako su se na krilima sjajnog Žige Samara kvalifikovali za Svjetsko prvenstvo. Nijemci ipak neće negodovati zbog ovog poraza jer oni nakon ovog kola uprkos tome što su poraženi takođe imaju vizu za Mundobasket!

U grupi L Italijani su iz Tbilisija otišli pravo na najveće takmičenje. Savladali su poslije velike drame Gruziju 85:84 i tako su osigurali jedno od prva dva mjesta u grupi! Porazi Gruzije i Islanda su pomogli da se "ovjeri" još jedna viza, pa je tako selekcija Španije otišla na Mundobasket i prije svog meča sa Holandijom!

U našoj grupi će biti još mnogo drame, za sada se samo zna da će Letonci biti prvi, a Britanci posljednji, dok će Srbija, Turska, Grčka i Belgija do samog kraja voditi veliku borbu za prolaz dalje!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC