• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najluđa NBA trojka ikada! Ovo nikad niste vidjeli: Dončiću poništili koš nakon 15 minuta, a onda je heroj postao Čančar!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nevjerovatna trojka Slovenca Vlatka Čančara za Denver protiv Dalasa.

 Vlatko Canca trojka uz zvuk sirene za Denver protiv Dalasa Izvor: FoNet/AP/LM Otero

Nikola Jokić je povrijeđen, ali i bez njega Denver Nagetsi pobijedili su Dalas, 98:97. U odsustvu MVP-a lige, ali i još dvojice važnih igrača - Džamala Mareja i Erona Gordona - jedan od heroja pobjede bio je i Slovenac Vlatko Čančar. On će utakmicu zapamtiti po tome što je dao vjerovatno najluđi koš uz zvuk sirene u istoriji NBA lige - za kraj druge četvrtine, ali poslije poluvremena. Da, dobro ste pročitali.

Dok su ekipe bile u svlačionici, sudije su vidjele da je Luka Dončić nagazio aut-liniju kada je dao trojku prije pauze. Zato su korigovale rezultat na 56:55 za Dalas umjesto 59:55, vratile vrijeme pred početak treće četvrtine i dale su loptu Denveru. Ona je završila u ruci Lukinog saigrača iz reprezentacije i bivšeg igrača Mege. Vlatko je šutnuo sa polovine terena sa visokim lukom i ona je ušla - na oduševljenje svih, a naročito njegovo.

Vlatko Čančar
Izvor: Youtube/ESPN

"Vidio sam neke video snimke, čini mi se da nisam ni pipnuo liniju, peta mi je bila iznad", rekao je Dončić poslije meča, dok se i dalje nije slagao sa odlukom arbitara. Sa druge strane, u Denveru su slavili Čančara. "Zovemo ga 'Vlatko sa pola terena'", rekao je trener Majkl Meloun. "Zato sam ga ubacio. Taj čovjek je nezgodan kada su u pitanju ovakvi šutevi. Uradio je to u ovakvoj utakmici i djeluje kao da je zaista promijenio meč", dodao je on.

U ekipi Denvera najefikasniji su bili Bouns Hajland sa 29 poena (rekord karijere) i Majkl Porter Džunior sa 12. U Dalasu je Džoš Grin takođe oborio rekord karijere sa 23, ali je jedini promašaj na utakmici imao u završnici, koju je odlučio Porter Džunior trojkom 55 sekundi pre kraja.

I kada je Jokić na bolovanju zbog korona-virusa, zabavno je pratiti Denver. Nagetsi sada imaju skor 10-6, a Dalas 9-7.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC