• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duškova Zvezda ne staje - 7/7! Crveno-bijeli osvojili i Podgoricu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su u Podgorici ekipi SC Derbi rezultatom 92:76 i tako nastavili seriju trijumfa.

 Crvena-zvezda-SC-Derbi ABA-liga Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde savladali su SC Derbi na gostovanju u Podgorici rezultatom 92:76 i tako upisali sedmu pobjedu u nizu. Ovom pobjedom Crvena zvezda ima skor 7/1, dok je ekipa SC Derbi na učinku 4/5. Od samog početka meča gosti su nametnuli svoj ritam, pa se prvi pokazao Ben Bentil koji je za šest minuta postigao 10 poena.

U toku prve četvrtine crveno-bijeli su povećavali prednost, a isto se nastavilo i u drugom periodu, samo je palicu od Bentila uzeo Branko Lazić. Kapiten Crvene zvezde je prvi put ove sezone imao dvocifren učinak, a svoju dobru partiju je započeo još tokom prvog perioda. Imala je Zvezda veliku prednost na poluvremenu 49:39.

Krizni period za goste je bio u trećoj četvrtini, kada je tandem MekGi - Džekson dominirao i pogađao iz svih mogućih pozicija. Jedini koji je tada bio raspoložen u četi Duška Ivanovića je bio Nemanja Nedović. Uspijevao je reprezentativac Srbije da pronađe svoj ritam i zadrži prednost u rukama svoje ekipe.

SC Derbi je na otvaranju posljednjeg perioda imao tri šuta za prednost, ali nisu uspjeli nijednom da pogode, dok je Zvezda na krilima Stefana Lazarevića igrala i "pobjegla" rivalu i uđe u mirniju završnicu. Na kraju je razlika za crveno-bijeli tim išla samo gore, pa se u posljednjih par minuta ušlo bez u mirnu završnicu.

Ovom pobjedom Duško Ivanović i njegovi izabranici su spremni za prvi vječiti derbi u Evroligi, koji je na programu u četvrtak od 20:30, a meč se igra u "Štark" areni, domaćin je Partizan. Uspio je trener crveno-bijelih da odmori neke od najvažnijih igrača pred ovako važan meč.

SC DERBI: Džekson 15, MekGi 14, T.Ivišić 11, Drežnjak 8, Z.Ivišić 6, Vučeljić 6, Slavković 5, Tasić 5, Pavlićević 4, Hadžibegović 2, Tišma, Baćović

CRVENA ZVEZDA: Nedović 16, Bentil 14, Lazić 13, Petrušev 10, Lazarević 9, Martin 8, Vildoza 7, Marković 6, Mitrović 5, Dobrić 2, Topić 2, Kuzmić

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC