• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RADONJIĆ I FENER ZARATILI - hoće da vrate centra iz NBA: Dominirao u Evroligi, sad hoće nazad iz Amerike!

Autor Haris Krhalić

Pored Panatinaikosa i Fenerbahčea za usluge Kostasa Adetokumba zainteresovan je i Makabi iz Tel Aviva.

 Kostas Adetokumbo na meti Panatinaikosa Fenerbahčea i Makabija Izvor: YouTube/EuroLeague

Sezona u Evroligi polako odmiče, a klubovima je jasno na kojim pozicijama su "najtanji", pa traže pojačanja koja će donijeti instant kvalitet. Jedan od igrača oko kog se klubovi otimaju je i Kostas Adetokumbo, grčki reprezentativac i brat jednog od najboljih košarkaša na svijetu Janisa. Za Kostasove usluge se vodi "rat" između Panatinaikosa na čijoj klupi sedi Dejan Radonjić, Fenerbahčea i Makabija.

Sjajni centar je sezonu započeo u Čikago Bulsima, ali svoje minute traži u njihovoj filijali - Vindi Siti Bulsima. Kostas je nakon igranja za koledž Dejton, izabran kao 60. pik na draftu 2018. godine. NBA karijeru je počeo u Dalasu, igrao je i za Lejkerse, dok je jedini angažman u Evroligi imao u redovima Asvela tokom prošle sezone. Upravo je u dresu tima iz Liona imao zapaženu ulogu, prosečno je bilježio 5,8 poena, a na to je dodao 2,6 skokova po meču.

Pred početak ove sezone Kostas Adetokumbo je igrao za Grčku reprezentativnu selekciju u Beogradu protiv Srbije u mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Privukao je tada pažnju čelnika Crvene zvezde, koji su silno željeli da ga dovedu u svoje redove, ali je Grk odlučio da proba da se izbori za svoju sreću pod suncem u Čikagu.

Sada je postalo jasno da za njega nema sreće u Ilinoisu pa je jasno da će karijeru nastaviti na "Starom kontinentu", tri kluba su u borbi za njegove usluge, a ostaje da se vidi ko će biti najuporniji i dovesti jednog od braće Adetokumbo u svoje redove.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC