• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukajić bez poraza završio sezonu

Pod komandom srpskog trenera Lukoil bez poraza osvojio i Kup i prvenstvo Bugarske.

 Lukajić bez poraza završio sezonu  Izvor: MONDO

Željko Lukajić napravio je jedinstven podvig sa košarkašima Akademik Lukoila iz Sofije, pošto je taj klub doveo do titule prvaka Bugarske i trijumfa u nacionalnom Kupu bez ijednog poraza u sezoni.

Sa Lukajićem na klupi tim iz Sofije je u ligaškom delu takmičenja i plej ofu bugarskog prvenstva odigrao 40 utakmica i pobedio sve protivnike. U završnici plej ofa Lukoil je, sa 3:0 deklasirao Balkan iz Botevgrada, a u poslednjem meču finalne serije deklasirao je protivnika sa 90:68 i osvojio šampionsku titulu.

Pobedničku seriju Lukajićev tim nije prekidao ni u nacionalnom Kupu, a odlične rezultate Lukoil je postigao i na medjunarodnoj sceni. Lukajićevi igrači postigli su, plasmanom medju 16 najboljih u ULEB Kupu, najveći uspeh bugarske klupske košarke na medjunarodnoj sceni.

Bugarski novinari tvrde da najveće zasluge za izvanredne rezultate Lukoila pripadaju srpskom stručnjaku i čak tri puta uzastopno su ga izabrali za trenera meseca u toj zemlji.

Nekadašnji strateg beogradskog Partizana, Borovice iz Rume, aleksandrovačke Igokee, solunskog PAOK-a i vršackog Hemofarma glavni je favorit za izbor trenera godine u Bugarskoj.

Košarkaški novinari u toj zemlji, po završetku prvenstva, odmah su počeli da spekulišu da li će Lukiol uspeti da zadrži sjajnog srpskog stručnjaka. Iako čelnici kluba tvrde da će učiniti sve da ga zadrže, Lukajić još ne želi da se izjasni gde će nastaviti karijeru.

On je naglasio da mu je izuzetno drago što je Lukoil u istom ritmu uspeo da završi sezonu i što je tim opravdao ulogu apsolutnog favorita.

"Imali smo sjajnu sezonu i zasluženo smo trijumfovali. Cele godine smo igrali odlično i to smo potvrdili i u plej ofu. Ne znam da li ću i dalje ostati u klubu, još nisam ništa potpisao. Sad odlazim na zaslužen odmor i tek nakon toga ću razmišljati o daljoj karijeri", rekao je Lukajić za čije usluge su zainteresovani brojni klubovi iz Srbije, Rusije i Bugarske.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC