• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka pregazio Lebrona - ovakva četvrtina nikad nije viđena na Božić!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nevjerovatan je Luka Dončić, a njegovi Dalas Maveriksi su nanijeli Lejkersima još jedan poraz

 Luka Dončić vodio Dalas do pobjede nad Lejkersima Izvor: Profimedia

Dalas Maveriksi pobijedili su Lejkerse 124:115 i tako nanijeli slavnoj franšizi iz Los Anđelesa čak 20. poraz u 33 utakmice ove sezone. Luka Dončić je ubacio 32 poena, uz po devet asistencija i skokova, a njegov tim je u trećoj četvrtini ubacio čak 51 poen u trećoj četvrtini, u kojoj je meč bio i odlučen. Lejkersi su do poluvremena imali vođstvo i aktivan rezultat (54:43), ali i poslije toga Maveriksi odigrali istorijsku četvrtinu.

Dalas je samo jednom u čitavoj istoriji svog tima ubacio 51 poen za kvartal utakmice i to je i dalje rekord tog tima. Taj podvig nije "pao", ali jeste oboren rekord lige kada su u pitanju Božićne utakmice. Dok su Lebron Džejms (38 poena) i saigrači srljali u četvrti uzastopni poraz bez centra Entonija Dejvisa, on je gledao sa strane i nije bio u stanju da pomogne.

Lebron se ove nedjelje uveče izjednačio sa Kobijem Brajantom u broju odigranih utakmica na Božić (po 17 obojica) i ubacio je dovoljno poena da cijela zemlja vidi da je i pred svoj 38. rođendan u stanju da igra na vrhunskom nivou, ali bi bilo veliko iznenađenje ako ove sezone sa Lejkersima napravi veliki rezultat.

Koliko su Lejkersi "lomljivi" pokazala je upravo i navedena treća četvrtina, u kojoj je Dončić bez velikih problema ulazio u reket i nalazio prostor za lake poene, pa je njegov tim na startu četvrte četvrtine vodio ogromnih 94:75. Dalas sada ima skor 18-16, a u nedelju je bilo zabavno i van dvorane "Amerikan Erlajnz", jer je pred njom Luka stigao na utakmicu obučen kao kauboj, a Dirk Novicki je dobio svoju statuu uoči utakmice.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC