• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši košarkaš Zvezde odlazi u Tursku - želi "restart" karijere!

Autor Haris Krhalić

Američki košarkaš Eron Vajt vrlo brzo našao je novi klub, a riječ je o turskoj ekipi Darušafake.

 Eron Vajt potpisao za Darušafaku Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Bivši košarkaš Crvene zvezde Eron Vajt (30) postao je novi igrač Darušafake iz Istanbula, objavio je taj klub na svojim društvenim mrežama. Nije dugo čekao Amerikanac poslije raskida saradnje sa ekipom Budućnosti na novi angažman, a sada će probati da pomogne ovoj ekipi da se domogne što boljih rezultata u Ligi šampiona prije svega.

Imali su na Malom Kalemgdanu velika očekivanja od Vajta, ali ga je povreda uoči samog starta sezone znatno usporila. Nije uspio da zadovolji navijače beogradskog kluba, koji su se nadali da može prenijeti sjajne partije iz pripremnog perioda u regularni dio sezone. U redovima crveno-bijelih tokom ABA lige bilježio je tačno 7 poena u prosjeku i nešto više od 3 skoka po meču. Nakon čega je na kraju prošle sezone prešao u Budućnost, ni u Podgorici se nije proslavio imao je tek 6,4 poena i 3,1 skok u prosjeku, pa je uslijedio odlazak u redove Darušafake gdje bi trebao da rehabilituje svoju karijeru.

Eron Vajt je pored timova iz ABA lige, branio boje Bona, Zenita, Žalgirisa, Olimpije iz Milana, Tenerifa i Panatinaikosa. Svoju koledž karijeru gradio je na prestižnom univerzitetu Ajova, gdje je osvojio brojna individualna priznanja, prije nego što je 2015. godine izabran kao 49. pik na NBA draftu. Njega su izabrali Vašington Vizardsi, koji su ga ubrzo trejdovali u Bruklin Netse, a debi u najprestižnijoj ligi na svijetu nije dočekao.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC