• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo što Jokić radi nije normalno! Svako veče novi rekord u NBA, tripl-dabl kao "dobar dan" (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Još jedna nevjerovatna partija za Nikolu Jokića u NBA kome je tripl-dabl postala navika.

 Nikola Jokić novi tripl-dabl u NBA Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić je jednostavno nezaustavljiv ove sezone i to je pokazao obračun sa svim ekipama u NBA. Prethodne noći nije mogao da ga zaustavi ni Golden Stejt, pošto je Denver na domaćem terenu slavio više nego ubjedljivo 134:117, a Jokić je nastavio da ispisuje istoriju. To je bila treća uzastopna pobjeda Denvera nad Voriorsima, aktuelnim šampionima, koji su tako dobili snažnu poruku pred nastavak sezone...

Jokić je i ove noći zabilježio tripl-dabl, čak 93. u karijeri, a impresivno je što je još jednom bio veoma precizan iz igre, pa je i dalje na samo jednoj utakmici bio ispod 50 odsto uspješnosti čitave sezone.

Za 33 minuta na parketu, Jokić je zabilježio 22 poena, 14 skokova i još 16 asistencija, šutiravši tom prilikom 9 od 13 iz igre. Interesantno je da prethodne noći nije okušao nijedan šut za tri poena, pošto je odbrana Golden Stejta igrala tako da se uvijek "otvarao" prostor za dodavanja. Istina, uspjeli su da natjeraju Jokića na tri greške, ali je to beznačajno ako još dodamo i jednu njegovu ukradenu i blokiranu.

Zvanična statistika kaže da je Jokić tek sedmi košarkaš u NBA istoriji koji je u bek-tu-bek utakmicama (mečevi dan za danom) bilježio partije od preko 20 poena, deset skokova i deset asistencija. Osim njega to su radili Oskar Robertson, Medžik Džonson, Rasel Vestbruk, Lebron Džejms, Luka Dončić i Džejms Harden.


U velikoj pobjedi Denvera značajno je učestvovao i Džamal Marej sa 33 poena, pet skokova i osam asistencija, dok vredi spomenuti još četvoricu igrača: Kaldvel-Poup je imao 18, a po 17 su zabilježili Braun, Čančar i Porter. Na drugoj strani Stef Kari je sa 28 poena "pokretao" Golden Stejt, a pratio ga je Pul sa 22 poena. Među dvocifrenima bili su još Kuminga sa 17 i Divinčenco sa 14, pa se još jednom osjetio izostanak Grina i Tompsona koji su povrijeđeni.

NBA REZULTATI

Indijana - L.A. Lejkers - 111:112
Klivlend- Memfis 128:113
Njujork - Majami 106:104
Čikago - Šarlot 114:98
Dalas - Nju Orleans 111:106
Denver - Golden Stejt 134:117
Milvoki - L.A. Klipers 106:105

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC