• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ima dva kandidata u borbi za prestižnu nagradu Evrolige! Stigla je zvanična potvrda - oni su među NAJBOLJIMA!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Evroliga je objavila listu od šest igrača koji su ušli u trku za nagradu "Zvijezda u usponu" koju ovo takmičenje dodjeljuje svake sezone najtalentovanijim igračima.

 Košarkaši Partizana u borbi za nagradu Zvijezda u usponu u Evroligi Izvor: MN PRESS

Evroliga je objavila listu igrača koji su ušli u trku za prestižnu nagradu "Zvijezda u usponu", koja se dodjeljuje najtalentovanijim igračima Evrope. Ove sezone na spisku su se našlla dvojica košarkaša Partizana, srpski igrač Alen Smailagić i Izraelac Jam Madar. Oni su svojim igrama u Evroligi zavrijedili pažnju elitnog takmičenja i sada su postali kandidati za prestižno priznanje. Pored njih dvojice tu su Rokas Jokubaitis (Barselona), Gabrijel Proćida (Alba), Niko Manioni (Virtus) i Haime Pradilja (Valensija).

Smailagić (22) ove sezone u Evrloligi bilježi 4,1 poen, 2,1 skokova i 0,3 asistencija za 9,3 minuta na parketu, dok je Madar (22) na šest poena, jednom skoku i 1,4 asistencije za 13 minuta u prosjeku. Evroliginu nagradu "Zvijezda u usponu" su u prošlosti dobijali i bivši asovi Partizana Novica Veličković u sezoni 2008/2009 i Bogdan Bogdanović dva puta zaredom u sezonama 2013/2014 i 2014/2015. U konkurenciji za ovu nagradu su takođe ulazili i drugi srpski igrači, kao što su Marko Gudurić i Nikola Milutinov.

Što se crno-bijelih tiče, ostvarili su pobjedu u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća i za plasman u finale igraće protiv boljeg iz meča Crvene zvezde i Borca. Ono što brine trenera Željka Obradovića jeste povreda mladog Tristana Vukčevića.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC