• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bruka nad brukama u Grčkoj! Zapalili dres tragično preminulog Srbina - "Ovo prelazi sve granice!" (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jedan od "trofeja" koji su navijači izložili na ogradu prije nego što su ih spalili je i dres pokojnog košarkaša Stevana Jelovca.

 Navijači PAOK-a zapalili dres Stevana Jelovca Izvor: Twitter/stupidasfuck12/Screenshot

Navijački "okršaji" nekada prelaze granice dobrog ukusa, a upravo to je prouzrokovalo i rivalastvo dva velikana iz Grčke. Na meču između PAOK-a i AEK-a, u kome su domaćini slavili 2:0, došlo je do morbidnog poteza navijača kluba iz Soluna. Oni su se na tribinama hvalili "oduzetim trofejima" u tučama sa rivalima i odlučili su da spale zastave, dukseve, šalove, dresovi...

Među njima bio je i dres pokojnog Stevana Jelovca, nekadašnjeg košarkaša AEK-a, koji je preminuo početkom decembra 2021. godine od posljedica moždanog udara koji je doživio na treningu.

Povremeni reprezentativac Srbije imao je samo 32 godine i tek je počeo da "pravi ime" u dresu atinskog kluba, međutim da li su navijači PAOK-a zaboravili na to ili ne, ali su se pošteno obrukali jer su mogli da imaju toliko poštovanja da dres sa "prezimenom Jelovac" poštede. Na tom su im odmah zamjerili i navijači AEK-a i u saopštenju su naveli da se nikako nisu ponijeli gospodski.

"Naš grb je naša duša. Spaljivanje svetih stvari je na ovaj ili onaj način sramota za svakoga ko to pokuša i taj nema veze sa sportskom kulturom. Ovaj sramotni čin usmjeren je protiv tradicije, dresa vrijednosti i ideala vizantijskog AEK-a. Krađa i paljenje dresa našeg preminulog sportiste, našeg pokojnog brata Stevana, međutim, prelazi sve granice i ne možemo, a da ne iskažemo bijes i ogorčenje. Sigurni smo da se i PAOK ne slaže s takvom praksom koja nije u skladu sa istorijom kluba", stoji u saopštenju navijača tima iz Atine.

Podsjetimo, Stevan Jelovac je rođen u Novom Sadu i karijeru je počeo u Megi, bio je kratko član i Crvene zvezde tokom 2010. godine, a igrao je još za Antaliju, Juvekasertu, Lijetuvos Ritas, Saragosu, Nižnji, Bamberg, Gazijantep i San-en Neofiniks.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC