• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDIN POSLJEDNJI MEČ BEZ KAMPACA! Smrkne joj se kad joj gostuje ovaj tim - vrijeme je za prekid još jedne loše serije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Alba gostuje kod Crvene zvezde.

 Crvena zvezda igra protiv Albe Izvor: MN PRESS

Poslije osvajanja Kupa Radivoja Koraća, KK Crvena zvezda Meridianbet okreće se Evroligi i borbi za plasman u plej-of. Na tom putu ekipa Duška Ivanovića nema više previše prostora za kiks, a u duelu protiv Albe u petak (19 časova) ima imperativ pobjede. Gost će biti tim koji su crveno-bijeli savladali u prvom dijelu sezone 88:84, čime su krenuli u seriju od šest "vezanih" pobjeda. Njemački tim stiže u Beograd kao posljednjeplasirani na tabeli, ali i sa značajnim vođstvom u međusobnim evroligaškim duelima protiv Zvezde (7-2). Do pobjede srpskog tima u Berlinu jesenas, Nijemci su ostvarili čak sedam uzastopnih pobjeda. U Pioniru su nanosili Zvezdi teške poraze, a sad je vrijeme da se crveno-bijeli osvete.

"Iz te prve utakmice bitna je samo pobjeda, koja je bila vrlo važna. Sve ostalo će biti potpuno drugačije. Kao i pred svaku utakmicu, mislimo i vjerujemo da možemo da dobijemo. Sutrašnja je veoma bitna u toj borbi za mjesto među prvijh osam. Biće veoma teško, Alba igra veoma atipično, možda najefikasniju košarku u Evroligi u prvih 10 sekundi, u tranziciji i kontranapadu. Moramo da budemo zaista veoma fokusirani i da postignemo da igramo pet na pet protiv njih, statično. Iako su posljednji na tabeli, nisu uopšte loša ekipa. Izgubili su dosta dobijenih utakmica, a njihov način igre te primorava da odigraš 40 minuta skoncentrisano", rekao je u najavi meča Duško Ivanović, trener Zvezde.

"NI NE OKRENETE SE, A VEĆ SU IZVELI LOPTU"

Fiip Petrušev je ovim riječima najavio meč: "Veoma bitna utakmica za nas, da eventualnom pobjedom potvrdimo veoma važnu iz Tel Aviva. Iako smo na papiru možda favoriti, oni su nezgodna ekipa, koja igra prepoznatljivu brzu igru u tranzicji, na veliki broj posjeda, što moramo da iskontrolišemo. Unutrašnju liniju im čine veoma iskusni igrači, pogotvu Sikma i Timan, ali treba da zaustavimo njihovu tranzicju u kojoj su veoma dobri. Ni ne okrenete se, već su izveli loptu i šutiraju za tri poena, to je glavna stvar koju moramo da zaustvimo. U jedan na jedan odbrani ćemo biti okej. Definitivno idemo na pobjedu."

Karte za ovu utakmicu puštene su u prodaju početkom nedjelje na svim prodajnim mjestima tickets.rs i online, a kapije dvorane uz obavezne preglede i kontrole i biće otvorene u 17 časova. Ovo će biti ujedno i posljednja utakmica Crvene zvezde Meridianbet bez Fakunda Kampaca u sastavu. Argentinski plejmejker debitovaće 2. marta u Minhenu protiv Bajerna.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC