• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: FMP slavio u Vršcu, "večiti" ubedljivi

Kako sada stoje stvari, FMP će završiti Superligu na drugom mestu, a Hemofarm i Zvezda boriće se da izbegnu Partizan u polufinalu plej-ofa.

 SL: FMP slavio u Vršcu, "večiti" ubedljivi Izvor: MONDO

Košarkaši FMP Železnika praktično su obezbedili drugu startnu poziciju pred plej-of, savladavši Hemofarm u gostima rezultatom 68:56.

"Panteri" imaju po dve pobede više od Vrščana i Crvene zvezde, a pošto su i jedne i druge pobedili u oba međusobna okršaja, za silazak na poziciju niže trebalo bi da do kraja Superlige izgube sve tri utakmice!

Beogradski "večiti rivali" u sredu su napravili dobre uvertire za derbi koji je zakazan za subotu.

Crvena zvezda je u Pioniru deklasirala čačanski Borac 104:75, dok je lider Partizan na Novom Beogradu rutinski savladao Vizuru - 92:74.


FMP je u Vršcu osvojio bodove lakše nego što su i najveći optimisti u Železniku mogli da očekuju.

Zahvaljujući dobroj odbrani i preciznom šutu za tri poena, ali i potpunoj smušenosti ekipe Hemofarma, gosti su na poluvremenu vodili sa neverovatnih 45:24.

Vrščani su na desetodnevnu pauzu otišli u velikom stilu, kada su u dvorani Milenijum naneli katastrofalan poraz Zvezdi. Ovog puta su bili na dobrom putu da se nađu na "drugom kraju batine", međutim, u nastavku meča uspeli su da spasu čast.

Ustvari, posle serije od 15:1, kojom su učenici Vlade Vukoičića za samo šest minuta smanjili na 39:46, učinilo se da mogu do velikog preokreta, ali se ispostavilo da je to bio samo kratkotrajni bljesak u izrazito tmurnoj večeri.

Domaći igrači vratili su se individualnim rešenjima u napadu, šut ih je potpuno stao, ali su zonskom odbranom nekako održavali priključak do 33. minuta (48:54 posle koša Bobana Marjanovića).

Reprezentativci Zoran Erceg i Dragan Labović su sa nekoliko atraktivnih poteza, uključujući po jednu trojku, sa lakoćom odbili i taj, poslednji napad.

U utakmici sa mnogo promašaja - Hemofarm je u drugom kvartalu postigao sedam, a FMP u trećem tek pet poena - pobednički sastav predvodili su Labović sa 19, Erceg sa 17 i Protić sa 12 (sve u prvih 20 minuta) koševa.

Kod "farmaceuta" su nešto bolji od ostalih bili Roul Maršal i Vladan Džo Vukosavljević sa 15, odnosno 14 poena.

SJAJNI KIKANOVIĆ, PARTIZAN ODRADIO POSAO


Zvezda je u susretu sa Borcem završila posao već u prvoj četvrtini, koju je rešila u svoju korist rezultatom 38:12.

Bilo je očigledno da je crveno-belima godio predah u takmičenju, jer su angažovanom odbranom i serijom osvojenih lopti u početnoj fazi utakmice podsetili na svoja najbolja izdanja ove sezone.

Omar Kuk nanizao je sedam asistencija do poluvremena, a Elmedin Kikanović za 12 minuta provedenih na parketu postigao 18 od ukupno 23 poena i stigao do indeksa korisnosti 28!

Do kraja se igralo opušteno i atraktivno na obe strane, Zvezda je početkom poslednje deonice imala maksimalnih 82:44 i može se reći da je šteta što je ovu utakmicu posmatralo svega 300-400 navijača.

Pored Kikanovića, zapažen učinak imali su Tadija Dragićević sa 18, Marko Lekić sa 15 i Boris Bakić sa 13 poena. Trener Milan Škobalj pružio je šansu rekonvalescentu Igoru Miloševiću, ali "buntovnika" Nemanje Aleksandrova nije bilo u timu.

Partizan je poslednjih dana plaćao ceh sopstvenom uspehu u Evroligi, jer je igrao zaostale utakmice dok su ostali superligaši odmarali.

I protiv Vizure je bilo vidljivo da to nije onaj prepoznatljivi, evropski Partizan, ali pobeda crno-belih nijednog trenutka nije dolazila u pitanje - 74:92 (13:22, 24:26, 17:20, 20:24).

Nikola Peković bio je ubedljivo najefikasniji sa 21 poenom, Novica Veličković dao je 14, a Dušan Kecman 12. Vizura je tek u finišu dobila dvojicu igrača sa dvocifrenim učinkom, Žarka Karića (12p) i Uroša Lučića (11).

Ekipa sa Tošinog bunara je košem u prvom napadu treće četvrtine smanjila na 40:48, ali već u 25. minutu bilo je 42:57 posle trojke Veličkovića.

U korist šampiona "prelomio" je kapiten Petar Božić, koji je sa osam uzastopnih poena (dve trojke) povećao na 71:54 u 31. minutu. Dva minuta pre kraja bilo je i "plus 24" - 89:65...

REZULTATI 11. KOLA:

Hemofarm - FMP Železnik 56:68
Vizura - Partizan 74:92
Crvena zvezda - Borac 104:75
Vojvodina - Lajons 79:74

TABELA: Partizan 10-1, FMP 9-2, Hemofarm 7-4, Zvezda 7-4, Vojvodina 6-5, Lajons 2-9, Borac 2-9, Vizura 1-10.

PAROVI 12. KOLA
(subota): Partizan - Crvena zvezda, FMP Železnik - Vojvodina, Borac - Hemofarm, Lajons - Vizura.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC