• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Kobi Brajant dobio nemoguću misiju

Lejkersi su u prvom meču finala Zapada protiv San Antonija gubili sa 20 poena, ali je Kobi Brajant dodao malo svoje magije i načinio preokret.

 NBA: Kobi Brajant dobio nemoguću misiju Izvor: MONDO

Oni koji fudbal, odnosno Ligu šampiona vole manje od košarke imali su priliku da uživaju u vrhunskoj partiji u noći između srede i četvrtka.

U "Stejpls centru" u Los Anđelesu domaći Lejkersi nadigrali su aktuelne šampione San Antonio Spurse sa 89:85, i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji Zapada.

U meču, koji je kao i duel u Moskvi, obilovao preokretima, Lejkersi su uspeli da nadoknade deficit od 20 poena i tako učine trijumf još slađim.

Spursi su od početka susreta diktirali tempo i držali konce igre u svojim rukama, što im je omogućilo da na poluvrmenu stignu do solidne prednosti - 51:43. Kada su u nastavku gosti serijom 14:2 stigli do 20 poena viška, čak ni najveći optimisti nisu verovali da ekipa Fila Džeksona može da sustigne, a kamoli prestigne zvaničnog šampiona.

Ali onda je na scenu stupio Kobi Brajant i po ko zna koji put potvrdio da je MVP titulu zaslužio mnogo ranije. Posle samo dva postignuta poena u prvom poluvremenu, Kobi je u nastavku nanizao još 25, uz pet skokova i devet asistencija i bio ključni čovek za najveći preokret ove sezone.

Lejkersi do meča protiv Spursa najveći obrt zabeležili na duelu protiv Denvera, kada su nadoknadili 17 poena manjka.

U timu "žutih" Pau Gasol upisao je 19 poena i sedam skokova, Vladimir Radmanović postigao je 10 pogodaka i to sve u prvoj četvrtini, kada je šutirao bez promašaja - 5/5, uz pet uhvaćenih lopti.

Slovenački igrač Saša Vujačić doprineo je trijumfu sa još 10 poena sa klupe, dok je Lamar Odom parket napustio sa osam pogodaka i osam skokova za ukupno deveti trijumf u plej-ofu ove sezone, odnosno sedmi uzastopni pred domaćim navijačima.

Kod San Antonija, koji je poslednji put nadigrao Lejkerse 2003. godine na putu do titule, najbolji su bili Tim Dankan sa 30 poena i 18 skokova, Toni Parker upisao je 18 poena uz deset uhvaćenih lopti i šest asistencija, Brus Boven 12 koševa, a Manu Đinobili 10.

Spursi će prvu priliku da poprave utisak posle izgubljenog goluba u ruci imati već u noći između petka i subote, takođe u Los Anđelesu, ali ako je suditi po tradiciji, loše im se piše.

Naime, Fil Džekson je svaku seriju u kojoj je poveo, od prethodnih 40 odigranih u doigravanju, dobio na kraju, a ujedno je i rekorder po broju dobijenih mečeva u plej-ofu.

On je sa 188 pobeda rekorder u NBA ligi, a slede ga Pet Rajli sa 171 trijumfom, odnosno trener San Antonija Greg Popović koji je do sada tačno 100 puta osetio slast pobede u plej-of mečevima.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC