• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ŽOC" PROTIV EFESA POKAZAO NOVO ORUŽJE PARTIZANA: Primijetila je i Evroliga

Autor Haris Krhalić

Evroliga je u analizi utakmice istakla značaj igranja Matijasa Lesora i Alena Smailagića u istoj petorci.

 Evroliga o Smailagiću i Lesoru Izvor: MN PRESS

Partizan je savladao aktuelnog kontinentalnog šampiona Efes (97:84) i tako došao na korak od četvrtfinala Evrolige, iako je užasno počeo meč u Istanbulu. Poslije prve dionice Efes je vodio 17 poena razlike, ali crno-bijeli su još jednom pokazali karakter i uspjeli su da potpuno poremete tim Ergina Atamana, uz još jedno taktičko prilagođavanje Željka Obradovića koji je primetila čak i Evroliga u izvještaju s utakmice.

Dobar dio meča su zajedno na parketu proveli centri crno-bijelih Matijas Lesor i Alen Smailagić, pa je upravo ovaj "dodatak" koji nismo često viđali u posljednje dvije sezone - uspio da napravi prevagu.

"U pretposljednjem minutu treće četvrtine zaigrali sa dvojicom centara - Matijasom Lesorom i Alenom Smailagićem i to je potrajalo samo 42 sekunde prije nego što se Zek Ledej vratio na parket. Do tog trenutka Ledej je bio najbolji igrač Partizana jer je postigao 16 poena za 29 minuta u prve tri dionice, da bi se na startu četvrte Obradović opet vratio na ideju igranja sa dvojicom visokih igrača, uparivši opet Lesora i Smailagića. Dvojica centara, koji cijele sezone jedan drugoga odmijenjuju, ovoga puta su uradili fantastičan posao zajedno, posebno u odbrani", navodi se u zanimljivoj analizi na sajtu Evrolige i dodaje da je Partizan sa njima na parketu imali seriju od 24:8.

Podsjeća se da je Smailagić imao dvije blokade, dok je njegovo prisustvo na parketu otvorilo prostor i Lesoru koji je postigao deset od ukupno 17 poena u posljednjoj dionici, dok su Uroš Trifunović i Aleksa Avramović takođe dali doprinos u odbrani. Nema sumnje da je ovo jedno novo oružje koje će Željko Obradović moći da koristi i u nastavku sezone.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC