• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip Petrušev će dominirati Evroligom! Španac najavio da tek dolazi vrijeme centra Crvene zvezde

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Španski trener predviđa visoke domete centra Crvene zvezde

 Trener Baskonije hvali Filipa Petruševa Izvor: MN PRESS

Košarkaši Baskonije dolaze na utakmicu protiv Crvene zvezde Meridianbet (četvrtak, 19 časova) i taj meč za njih nosi ogroman značaj, jer su u aktivnoj trci za plasman u Top 8 fazu. Sa skorom 15-14 oni su prvi iznad crte koja dijeli timove koji će u Top 8 od onih koji će za pet kola završiti evroligašku sezonu. Trener velikana iz Vitorije Đoan Penaroja govorio je o kvalitetima crveno-bijelih, koje još samo komplikovana matemika drži u igri za plasman, jer imaju učinak 12-17.

Španac je posebno naglasio trojicu igrača srpskog tima - Nemanju Nedovića, Luku Vildozu i Fakunda Kampaca. "Morate da budete čvrsti i da kontrolišete utakmicu na njihovom terenu. To je tim sa mnogo ratnika, kvalitetnih igrača sa iskustvom", rekao je trener Baskonije.

Takođe, on je posebno pohvalio napredak Filipa Petruševa, Zvezdinog krilnog centra koji ove sezone u Evropi prosječno postiže po 10,8 poena uz 4,9 skokova. "On ima fantastičnu sezonu i potvrđuje se kao važan centar, koji će dominirati ovim takmičenjem u budućnosti", izjavio je Penaroja.

Baskonija je najveći "dželat" Real Madrida ove sezone, jer ga je četiri puta pobijedila ove sezone, zaključno sa duelom u nedjelju uveče u glavnom gradu Španije. Pred polazak za Beograd, Penaroja je hteo da naglasi i još dva kvaliteta crveno-bijelih, snagu Bena Bentila i brzo razmišljanje Luku Mitrovića. "Crvena zvezda nije imala dobre rezultate u prethodnim kolima, ali se uvijek bori", dodao je Penaroja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC