• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će biti prvi u ABA? Sve što treba da znate o trci "vječitih": Partizan čekaju paklena gostovanja, Zvezda vreba tron!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Partizan i Crvena zvezda se bore za prvo mjesto u ABA ligi i nakon jako teškog posla za oba rivala u prošlom kolu, sada ostaje još tri utakmice u kojima će se boriti za tron. Ko će izaći kao pobjednik?

 Sve o trci Partizana i Crvene zvezde u ABA Izvor: MN Press/Sofascore.com/Printscreen

Partizan i Crvena zvezda nastavili su u ponedjeljak veliku borbu za prvo mjesto u ABA ligi koju vode čitave sezone! Iako je na mečevima oba "vječita rivala" bilo neizvesnosti, na kraju smo ostali na istom kao i prije ovog kola.

Crno-bijeli su se cijeli meč mučili sa upornim FMP-om u Železniku, ali su na kraju pobijedili, dok je Zvezda zamalo prokockala ogromnu prednost u meču sa Megom, ali je i ona stigla do trijumfa. Partizan je prvi na tabeli sa 20 pobjeda, Crvena zvezda ga prati sa 19, a na dva kola prije kraja prvenstva oba tima zbog odloženih mečeva imaju još po tri meča da odigraju do kraja regularnog dijela ABA lige.

Potom kreće plej-of, a svaki meč beogradskih rivala biće itekako ozbiljno ispraćen do kraja ligaškog dijela, jer se zna koliko domaći teren znači u plej-ofu i šta bi ta jedna pobjeda više mogla da donese!

PARTIZAN – BEZ PRAVA NA KIKS, A TU SU DERBI I VRUĆE GOSTOVANJE

Partizan ima pobjedu više od najvećeg rivala, ali problem crno-bijelima pravi što su lošiji u međusobnom skoru. To znači da u slučaju istog broja pobjeda na kraju sezone Crvena zvezda uzima prvo mjesto i to praktično ne ostavlja crno-bijelima prostor za kiks. Do kraja sezone imaju dva meča u "redovnim" kolima, pa tako nakon gostovanja Monaku u Evroligi igraju sa Igokeom na domaćem terenu u ponedjeljak, a pošto završe sa regularnim dijelom Evrolige duelom sa Panatinaikosom čekaju ih dva jako teška gostovanja. Prvo crno-bijeli idu na noge Zadru, a potom igraju zaostali meč u "Morači" protiv Budućnosti. Nema mjesta kiksu, a raspored izgleda ovako: 

  • 10.04 Partizan – Igokea
  • 17.04 Zadar – Partizan
  • 22.04 Budućnost – Partizan

CRVENA ZVEZDA – POBJEDE I VJERA U KIKS!

Crvena zvezda je porazima od Partizana i Cibone u uzastopnim kolima u ABA ligi sebi napravila ogroman problem. Pao je tim Duška Ivanovića i porazom u Zagrebu predao tron crno-bijelima i sada se nadaju da bi neko do kraja regularnog dijela ABA lige mogao da savlada njihovog rivala i tako im da šansu da se vrate na vrh. Prvo dolazi meč sa Olimpijakosom u četvrtak, a zatim i duel sa Borcem u Čačku u ABA ligi. Evroliga se završava utakmicom sa Fenerbahčeom, a zatim sledi dočekivanje Splita, pa meč sa Mornarom u "Topolici" za kraj. Može li se do prvog mjesta? Nažalost po crveno-bijele oni se ne pitaju, a raspored im izgleda ovako:

  • 09.04. Borac – Crvena zvezda
  • 17.04. Crvena zvezda Split
  • 20.04 Mornar – Crvena zvezda

A šta vi mislite? Ostala su dva kola, ali po tri meča "vječitih" rivala. Dok jedni čekaju da "ovjere" mjesto u Top 8, drugi su izgubili šanse za prolaz dalje, a u trci za titulu prvo mjesto u ABA ligi znači puno. Ko će ga imati na kraju?

Anketa

Ko će biti prvi na kraju ABA lige?

  • Partizan ostaje na vrhu!

    80% (4)

  • Zvezda će preuzeti prvo mesto!

    20% (1)

  • Teško je reći, jednake su šanse!

    0% (0)

Ko će biti prvi na kraju ABA lige?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC