• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vještačka inteligencija? "Eto, ako niste znali..." Bio je MVP ABA lige, pa ostao u šoku - program ne poznaje Hrvata!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji košarkaš Cedevite ostao je šokiran odgovorom na veoma jednostavno pitanje.

 ChatGPT ne zna ko je Miro Bilan Izvor: MN PRESS

Hrvatski košarkaš i nekadašnji MVP ABA lige Miro Bilan (33) ostao je šokiran jer vještačka inteligencija nema pojma ko je on! Centar koji je svojevremeno u regionalnom takmičenju, u dresu Cedevite, pravio velike probleme srpskim klubovima, sada je želio da testira znanje programa koji je tokom posljednjih nekoliko mjeseci postao potpuni hit u svijetu.

Program vještačke inteligencije može da komunicira sa vama i odgovara vam na postavljena pitanja, a Miro je želio da vidi šta misli o njemu. Rezultat uopšte nije sjajan - hrvatski košarkaš je na svom Tviter nalogu pokazao prepisku u kojoj je jasno da "ChatGPT" pruža nekoliko netačnih informacija o njemu i uopšte ga ne prepoznaje kao košarkaša iako je profesionalac već 17 godina, a u međuvremenu je nosio dres Šibenika, Zadra, Cedevite, Strazbura, Asvela, Dinamo Sasarija, Prometeja i Peristerija. 

"Miro Bilan je hrvatski pjevač koji se proslavio nakon pobjede na Eurosongu 2019. godine. Nakon Eurosonga Bilan je nastavio svoju muzičku karijeru i objavio nekoliko pjesama, a najnovili album 'Najbolje do sada' objavio je u junu 2021. godine. Uz muziku, Bilan se bavi i humanitarnim radom, te je bio angažovan u nekoliko humanitarnih akcija. U 2022. godini Bilan je bio jedan od kandidata u petoj sezoni popularnog šou programa 'Tvoje lice zvuči poznato' na HRT-u. Tamo je svojim glasom i nastupima oduševljavao publiku, a pobjedu u ovom šou osvojio je Bojan Jambrošić. Trenutno nemam informacije o budućim projektima ili planovima Mire bilana", odgovorio je "ChatGPT", program u kojem možete da komunicirate sa vještačkom inteligencijom. 

Naravno, ništa od ovoga nije tačno. Hrvatsku je 2019. godine na Eurosongu predstavljao splitski muzičar Roko Blažević, koji nema album "Najbolje do sada". Sa druge strane, Miro Bilan nije imao luksuz da učestvuje u šou programima ili muzičkim takmičenjima. On se bez prekida bavi košarkom i već šest godina nastupa za klubove u inostranstvu. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC