• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMERIKANKA PIŠE KNJIGU O RUSKOM ZATVORU! Unijela drogu, razmijenjena za trgovca oružjem, a sad je ismijavaju

Autor Haris Krhalić

Britni Griner napisaće memoare o teškom periodu i zatvoru u Rusiji...

 Britni Griner knjiga o ruskom zatvrou Izvor: MN PRESS

Britni Griner piše knjigu o ruskom zatvoru. Američka košarkašica, koja je razmijenjena za trgovca oružja Viktora Anatoljeviča Buta, najavila je da će napisati memoare. Naglašeno je da će u knjizi opisati sve o "teškom periodu i nezakonitom zadržavanju". Zbog svega toga počeli su da je prozivaju na društvenim mrežama.

Podsjetimo, ona je u februaru 2022. godine na aerodromu u Moskvi uhapšena jer je imala nedozvoljene supstance u svom prtljagu, nedozvoljene količine ulja od kanabisom sa THC-om. Priznala je krivicu na sudu, osuđena je na 10 godina zatvora, ali je puštena poslije dogovora između Rusije i Amerike o razmjeni zatvorenika. Upravo je to razlog zbog kog su na internetu krenuli da je "peckaju".

"O kakvom nezakonitom zadržavanju priča? Pa ona je unijela drogu u drugu državu", "Uštediću vam vrijeme, da ne čitate knjigu. Jednostavno je, nemojte da unosite drogu u drugu državu". "Ne morate da čitate njenu knjigu, samo poštujte pravila i zakone zemlje u koju ulazite"... Bili su to samo neki od komentara koji su se pojavili poslije objave o njenoj knjizi.

"Glavni razlog što sam tog dana otputovala u Rusiju je taj što sam željela da učinim svoju ženu, porodicu i svoje saigračice ponosnim. Poslije izazovnih 10 mjeseci u zatvoru zahvalna sam što sam spašena i što sam kući. Čitaoci će moći da čuju moju priču i da shvate zbog čega sam toliko zahvalna na podršci koju sam dobila", rekla je Griner.

Otkriveni su i još neki detalji o knjizi. "Ona će detaljno da opiše svoje iskustvo poslije nezakonitog zadržavanja i sve poteškoće sa kojima se suočila u ruskom pravnom sistemu sa jezikom koji nije razumjela. Britni će opisati i kako izgleda život u stranom zatvoru i njena lična osjećanja i sve kroz šta je prošla od dana tokom tih 10 mjeseci", navodi se u saopštenju za medije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC