• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Litvanac sudi odlučujući meč, Evroliga morala da reagujeE!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Evroliga je morala da reaguje zbog izbora sudije...

 Litvanac sudi Olimpijakos Baskonija reagovala Evroliga Izvor: MN PRESS

Evroliga se završava, bar kada je ligaški dio u pitanju. U četvrtak i petak igraju se mečevi posljednjeg kola i biće poznato ko će u top8 fazu. Najveću borbu vodiće Žalgiris i Baskonija i zbog španskog kluba nastao je haos. Naime, čelnici elitnog takmičenja poslali su litvanskog arbitra Gitisa Vilijusa da dijeli pravdu na meču u Pireju.

Navijači tima iz Vitorije žestoko su protestovali, smatraju da nije u redu da Litvanac sudi meč koji direktno odlučuje o prolazu španske ekipe. Zbog svega toga stiglo je i zvanično saopštenje. "Sudije se biraju na osnovu jednog kriterijuma, a to je da ne budu iste nacionalnosti kao klubovi koji igraju taj meč", navodi se u saopštenju dostavljenog "BasketNews-u".

Dodatno su objasnili tu specifičnu situaciju. "Još jedan od kriterijuma prilikom izbora sudija jeste da to bude najbolja moguća postava sudija za svaki meč, sa najvećim mogućim nivoom profesionalizma i suđenja. Integritet arbitara ne bi smio da se dovodi u pitanje", stoji u tekstu.

Meč između Olimpijakosa i Baskonije igra se u 20 časova u Pireju, a sudije su Sreten Radović (Hrvatska), Gitis Vilijus (Litvanija) i Sefi Šemeš (Izrael). Što se kalkulacija tiče Baskonija ide dalje ako pobijedi Olimpijakos, u slučaju poraza mora da se nada da će Žalgiris da izgubi od Bajerna u Minhenu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC